Home » Uittips » Antwerpen
België Antwerpen Haven Industrie Gebouw Kantoor

Antwerpen

Diamanthandel, mode en historische steden

De provincie Antwerpen in België (Frans: Province d’Anvers) is één van de 5 provincies van het Vlaams Gewest en tevens de grootste Vlaamse provincie. Het grenst aan de Nederlandse provincie Noord-Brabant en dat ten oosten van de provincie Oost-Vlaanderen, ten noorden van de provincie Vlaams-Brabant en ten westen van de provincie Limburg ligt. De hoofdplaats van de provincie Antwerpen is Antwerpen. De stad Antwerpen is de tweede grootste wereldhaven van Europa.

De regio is het wereldcentrum voor diamanthandel, mode en industriële en handelsactiviteiten. De provincie is heel divers, van prachtige historische steden tot kosmopolitische steden, afgewisseld door het groene platteland en innovatieve industriezones in zowel de chemie- als de logistieke sector. In de provincie, die een rijk verleden kent, leven wetenschappers, kunstenaars en ondernemers dynamisch naast elkaar.

De provincie Antwerpen is 2.867,39 km² groot en heeft meer dan 1.861.000 inwoners.

België provincie Antwerpen Brugge
Brugge

Bezienswaardigheden Antwerpen

In de regio Antwerpen is heel veel te doen en te beleven, zowel voor een korte als een lange vakantie. Breng eens een bezoekje aan het charmante Lier, ook wel de miniversie van Brugge genoemd. Deze meer dan 800 jaar oude stad kent vele bezienswaardigheden als de beroemde Zimmertoren, de Grote Markt met indrukwekkende belfort, de Sint-Gummaruskerk en het gezellige begijnhof. Of het iets grotere Mechelen, met de Sint-Romboutstoren die meteen in het oog springt en het mooie speelgoedmuseum. Je kunt er ook heerlijk shoppen op de Bruul. De Kalmthoutse Heide is onbetwist één van de leukste buitenactiviteiten in Antwerpen. Het prachtige natuurgebied is de ideale plek voor een heerlijke wandeling in de buitenlucht. In Kalmthout zelf vind je het Suske en Wiske museum, ook zeker de moeite waard.
Andere prachtige bezienswaardigheden zijn de ZOO Antwerpen, Chocolate Nation (het grootste Belgische chocolademuseum ter wereld), Plopsa Station Antwerpen van Studio 100, de Kempen en het Scheldeland, om er maar eens een paar te noemen.

Deel dit bericht