Home » Uittips » Adembenemende landschapskunstwerk Broken Circle en Spiral Hill bij Emmen
Broken Circle -Spiral Hill 1971 - Emmen Drenthe - Robert Smithson - C Gerardus WikiCommons - Beste Toeristische Tips

Adembenemende landschapskunstwerk Broken Circle en Spiral Hill bij Emmen

Welkom bij een van de meest intrigerende kunstwerken die je ooit zult zien: de Broken Circle en Spiral Hill bij Emmen! Dit adembenemende landschapskunstwerk, ontworpen door de visionaire kunstenaar Robert Smithson, is een ware must-see voor iedereen die op zoek is naar een unieke artistieke ervaring temidden van de rustgevende natuur van Drenthe.

De geschiedenis achter deze kunstwerken

De Broken Circle en Spiral Hill werden gecreëerd in 1971 als onderdeel van de opkomende Land Art-beweging. Robert Smithson, een pionier in dit genre, wilde kunst buiten de traditionele galerie- en museumruimtes brengen en de relatie tussen mens en natuur verkennen. Bij deze de internationale beweging van Land Art wordt de natuurlijke omgeving gebruikt als canvas voor artistieke expressie.

Broken Circle -Spiral Hill 1971 - Emmen Drenthe - Robert Smithson - C Gerardus WikiCommons - Beste Toeristische Tips

(C) Afbeelding: Gerardus – WikiCommons

De betekenis van de kunstwerken

De Broken Circle symboliseert de eeuwige cyclus van de natuur, terwijl Spiral Hill staat voor de oneindige groei en verandering. Deze kunstwerken nodigen je uit om je te verbinden met de natuurlijke omgeving en na te denken over de eeuwige stroom van tijd en leven.

Broken Circle

De Broken Circle is een cirkelvormige structuur die gedeeltelijk ondergronds is gebouwd. Het bestaat uit zand, aarde en stenen en heeft een diameter van ongeveer 220 meter. Het centrale gedeelte van de cirkel is uitgehold, waardoor een soort ‘amfitheater’ ontstaat waar bezoekers kunnen rondlopen en zich in het midden kunnen bevinden.

Broken Circle -Spiral Hill 1971 - Emmen Drenthe - Robert Smithson - C Hay Kranen WikiCommons 3 - Beste Toeristische Tips

(C) Afbeelding: Hay Kranen – WikiCommons

Spiral Hill

Spiral Hill, zoals de naam al doet vermoeden, is een heuvel die in een spiraalvorm omhoog draait. Het pad naar de top van de heuvel volgt deze spiraalvorm en biedt bezoekers een panoramisch uitzicht over de omgeving.

Samen vormen deze kunstwerken een intrigerende en harmonieuze interactie tussen menselijke ingrepen en de natuurlijke omgeving. Deze kunstwerken nodigen bezoekers uit om te reflecteren op de relatie tussen mens en natuur. Bezoekers kunnen zich ondergedompeld voelen in de rustige en inspirerende omgeving van het Drentse landschap.

Wat te doen bij de Broken Circle en Spiral Hill

Bij aankomst kun je een ontspannen wandeling maken door de prachtige omgeving en genieten van het panoramische uitzicht vanaf Spiral Hill. Neem de tijd om de sculpturale vormen van de Broken Circle te bewonderen. Laat je inspireren door de harmonie tussen mens en natuur.

Broken Circle -Spiral Hill 1971 - Emmen Drenthe - Robert Smithson - C Hay Kranen WikiCommons - Beste Toeristische Tips

(C) Afbeelding: Hay Kranen – WikiCommons

Praktische informatie

Locatie: De Broken Circle en Spiral Hill bevinden zich nabij Emmen, in de provincie Drenthe.
Adres: Oude Roswinkelerweg 156, 7814 RT Emmen
Website: https://brokencircle.nl/
Openingstijden: Het kunstwerk is vrij toegankelijk en open voor bezoekers gedurende het hele jaar.
Toegang: Gratis.
Bereikbaarheid: Er zijn parkeergelegenheden in de buurt en het gebied is ook bereikbaar met het openbaar vervoer.
Honden toegestaan: Ja, mist aangelijnd.

Broken Circle en Spiral Hill, een unieke ervaring

Of je nu een liefhebber van kunst bent of gewoon op zoek bent naar een inspirerende plek om te ontspannen en te reflecteren, de Broken Circle en Spiral Hill bieden een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten. Kom langs en laat je verrassen door de schoonheid en betekenis van deze bijzondere kunstwerken in het hart van Drenthe!

Meer inspiratie voor leuke uitjes in Nederland

Deel dit bericht