Home » Uittips » De mooiste 10 fietsroutes in België
De mooiste 10 fietsroutes in België

De mooiste 10 fietsroutes in België

België kan je echt wel een fietsparadijs noemen. België heeft een zeer goed netwerk van fietsroutes, dit noemen we knooppunten. Je kan een route uitstippelen op basis van knooppunten en je kan deze dan gemakkelijk volgen. Je hebt in België verschillende mooie streken, vaak met lichte glooiende heuvels. Ideaal dus om een goedkope fietsvakantie te gaan boeken.  In de lente is het weer het meest aangenaam om leuke fietstochten te doen door de Belgische natuur.

De infrastructuur van de fietspaden is op sommige plekken, vooral in steden wat minder. In Wallonië is de fietsinfrastructuur zeer slecht maar in Vlaanderen is dit zeker en vast in orde.

Als je dan toch in België bent, stop gerust eens bij een leuk fietscafé en proef éen van de lekkere Belgische bieren. Niet te veel want je moet nog terug geraken!

Lees ook: ANWB Pechhulp voor je fiets: Altijd Zorgeloos Onderweg

België heeft ook vlakke fietsroutes

België heeft niet enkel steile klimmetjes te bieden maar ook leuke vlakke fietsroutes. Ook langs de Belgische kust kun je leuke fietstochten doen tot wel 70 km aan kustlijn. Je kunt genieten van de Polders in Oost-Vlaanderen of wat meer zuidelijker de Ardennen opzoeken. De Ardennen bieden vooral steile hellingen, grote bossen en ruige rotsformaties. Gelukkig ga je er niet al te veel kasseienstroken tegenkomen. Deze kun je beter op televisie bekijken tijdens de Ronde van Vlaanderen.

In de provincie Antwerpen vind je vele rustige fietsgebieden. Je komt dan langs mooie rivieren en beekjes die je volledig tot rust doen komen. Je moet ook zeker eens het Maasdal bezoeken. Hier vindt je vele gezellige stadjes in het Maasdal waar je kunt overnachten.

Wat zijn de 10 mooiste fietsroutes in België?

1. De Lente Kriebelroute

De Lente Kriebelroute is een 130 kilometer lange route die door de provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Zeeland loopt. Deze route is ideaal voor natuurliefhebbers en kan gemakkelijk in een dag worden afgelegd.

2. De Polders van de Dender Route

De Polders van de Dender-route is een route van gemiddeld mechanische fietsen. De route voert je langs polders, waterlopen, bossen en kanalen tussen Oudenaarde en Lokeren.

3. De Flandrien route

Dit is een inspirerende route die je langs het mooiste landschap van België voert. De route is goed bewegwijzerd, zodat je gemakkelijk de weg kan vinden.

4. De Havenroute

De Havenroute is een route langs de prachtige havens van België. Geniet van de mooie omgeving en de interessante gebouwen langs de weg.

5. De Bois Moerasroute

De Bois Moerasroute is een prachtige rondrit langs bosgebieden en heidevelden. Er zijn verschillende picknickplaatsen en de route is perfect voor avontuurlijke fietsers.

6. De Lage Omringdijk

Deze route, gelegen in noordwestelijk België, biedt een rustige rit langs de knooppunten van de Lage Omringdijk. Je kunt genieten van het glooiende landschap, langs landbouwgronden en verschillende kleuren blauwe meren.

7. De Brugse Poort

De Brugse Poort is een mooie route doorheen en rond West-Vlaanderen. Geniet van deze 80 kilometer lange route langs de beroemde lokale bezienswaardigheden zoals de Belforttoren en de Onze Lieve Vrouwekerk.

8. De Kempentocht

Deze route is ideaal voor mensen die een intensievere rit zoeken. Deze route is 45 kilometer lang en biedt een verscheidenheid aan landschappen, waaronder heuvels, bossen en meren.

9. Hondschoote Loop

De Hondschoote Loop is een lange route van 83 kilometer langs de grens met Frankrijk. Geniet van het luxe landschap langs velden en velden met wijngaarden.

10. Haspengouw Toer

Geniet van een culturele fietsroute langs de kleurrijke bloemen, landweggetjes en heuvels van de Haspengouw streek. Deze route is verspreid over 50 kilometer, ideaal voor mensen die op zoek zijn naar wat rust.

Deze 10 routes bieden je de mogelijkheid om het mooiste landschap van België te verkennen. Of je nu avontuur zoekt of een rustige, ontspannen fietstocht wil maken, deze routes bieden iets voor iedereen. De Belgische natuur heeft een veelzijdig landschap om te verkennen, dat zowel avontuurlijke als ontspannen fietsers aantrekt. Of je nu gaat voor een intense rit of een ontspannen maar schilderachtige rit, er is een route voor iedereen.

Last but not least….Toch nog een heel speciale route die je kunt gaan fietsen:

De Kustroute

Deze route strekt zich uit langs de Belgische kust en gaat door charmante steden en dorpen. Je krijgt de kans om de meest ongerepte stranden in België te bekijken terwijl je geniet van de zilte zeelucht. Deze route is geschikt voor iedereen omdat het een vrij vlakke en rustige route is. Je kunt deze route afleggen in een paar dagen of alleen genieten van een dagje fietsen. We hopen dat je geniet van deze kustroute en de heerlijke rust en natuur die het met zich meebrengt.

Laat je inspireren door de meest adembenemende fietsroutes van België en geniet van elke minuut onderweg!

Deel dit bericht