Home » Uittips » Die Drei Zinnen, het mooiste wat de Dolomieten te bieden hebben
Italië Dolomieten Die Drei Zinnen

Die Drei Zinnen, het mooiste wat de Dolomieten te bieden hebben

Die Drei Zinnen (Italiaans: Tre Cime di Lavaredo) zijn drie kolossale rotstorens vlak naast elkaar en worden over het algemeen gezien als het mooiste wat de Dolomieten in Italië te bieden hebben. Je kunt hier heerlijk wandelen in deze prachtige omgeving, onderwijl genietend van een adembenemend uitzicht over de steile bergen. Want dat is wel het meest kenmerkende van de Dolomieten.

En daar, middenin de Dolomieten, vind je drie steile toppen. Dat zijn Die Drei Zinnen, die uitstekend de ruigheid van dit gebergte in Italië laten zien. Vlak in de buurt is een berghut, waar je naar toe kunt wandelen en idyllisch kunt overnachten. Zeker als er nog sneeuw ligt is het aanblik extra bijzonder, misschien zelfs een beetje mysterieus.

Wat zijn Die Drei Zinnen?

Die Drei Zinnen zijn drie hoge bergtoppen in de Dolomieten, bestaande uit de Westliche Zinne, de Grosse Zinne en de Kleine Zinne. De Westliche Zinne, ook wel de Cima Ovest genoemd, ligt (je raadt het al) aan de westelijke kant en heeft een hoogte van 2.972 meter. De kleinste van de drie, de Kleine Zinne, ook wel Piccola Cima genoemd, ligt aan de oostkant en heeft een hoogte van 2.856 meter. De grootste van de drie, de Grosse Zinne, ofwel Cima Grande, heeft een hoogte van 2.999 meter.

Wandelen naar Die Drei Zinnen

Die Drei Zinnen liggen in de Sextener Dolomieten in Italië, op de grens van Trentino-Zuid-Tirol en Veneto, tussen de gemeente Toblach en Auronzo di Cadore. Vóór 1919 liep de grens tussen Italië en het Oostenrijks-Hongaarse Rijk door Die Drei Zinnen.

Vanaf de parkeerplaats bij de Auronzo Hütte, die bereikbaar is via een tolweg, kun je eenvoudig naar deze drie indrukwekkende granieten bergpieken wandelen. Enkele malen per dag rijdt er ook een bus. Via een relatief vlak pad kun je ook eenvoudig om het gebergte heen lopen. Daar kun je volop genieten van dit voor Europese begrippen unieke landschap. Je moet wel wat geluk hebben met het weer, want de opvallend steile toppen liggen op ruim 2.900 meter hoogte, dus je kunt hier veel bewolking of hoog hangende mist treffen. Maar ook dan is het prachtig om te zien hoe de wind keer op keer gaten in de bewolking slaat en de bergtoppen zich regelmatig laten zien.

Overnachten bij Die Drei Zinnen

Italië Dolomieten Die Drei Zinnen Dreizinnenhütte
Italië Dolomieten Die Drei Zinnen Dreizinnenhütte

In de buurt van deze imposante bergtoppen bevinden zich meerdere berghutten, zoals de Rifugio Auronzo, Rifugio Lavaredo en de Malga Langalm. Op ongeveer een kilometer afstand ligt de Rifugio Locatelli (Dreizinnenhütte), vanaf waar je een adembenemend panorama over het rotsmassief hebt. In de berghutten kun je desgewenst overnachten. Als je geluk hebt kun je hier ook de prachtige zonsondergang en natuurlijk de zonsopgang beleven. De slaapplekken zijn wel beperkt, dus als je hier wilt overnachten, dan dien je dat wel ruim van te voren te regelen.

Het natuurpark Drei Zinnen in de Dolomieten is erkend als UNESCO Werelderfgoed. In de winter is dit gebied uitstekend geschikt om te skiën (het gebied is meervoudig bekroond) en het is een topbestemming voor wandelaars en gezinnen in de zomer. Zoveel natuurwonderen zo dicht bij elkaar, dat vind je nergens anders!

Deel dit bericht