Home » Uittips » Drukte in de Efteling 2023
Efteling Nederland attractiepark pretpark

Drukte in de Efteling 2023

De Efteling is een van de populairste attractieparken in Nederland en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld. Als je van plan bent om de Efteling te bezoeken, is het belangrijk om rekening te houden met de drukte. Op sommige dagen kan het namelijk erg druk zijn in het park, waardoor je lang moet wachten voor attracties en andere activiteiten. In deze tekst lees je alles wat je moet weten over de drukte in de Efteling en hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

Druktekalender

Om te voorkomen dat je onverhoopt in een drukke periode naar de Efteling gaat, is het handig om de druktekalender van het park te raadplegen. Op deze kalender kun je zien welke dagen er naar verwachting veel of weinig bezoekers zullen zijn. Hierbij wordt onder andere rekening gehouden met feestdagen, vakanties en evenementen in de regio. Als je flexibel bent in je planning, kun je het beste kiezen voor een dag waarop er naar verwachting weinig bezoekers zullen zijn.

Tip: De druktekalender van de Efteling wordt regelmatig geüpdatet, dus houd deze goed in de gaten.

Openingstijden

Een andere manier om de drukte in de Efteling te vermijden, is door te kiezen voor openingstijden buiten de piekuren. Over het algemeen is het park het rustigst in de ochtend en aan het einde van de dag. Als je vroeg opstaat en als een van de eerste bij het park bent, heb je de meeste kans om attracties zonder lange wachtrijen te beleven. Ook aan het einde van de dag, als veel mensen al naar huis zijn gegaan, is het rustiger in het park.

Tip: De Efteling hanteert wisselende openingstijden, dus controleer deze goed voordat je naar het park gaat.

Efteling attractiepark pretpark Max&Moritz

Attracties en shows

Een van de belangrijkste redenen om de Efteling te bezoeken, zijn natuurlijk de attracties en shows. Om te voorkomen dat je lang moet wachten voor een attractie, kun je het beste kiezen voor de attracties met de kortste wachtrijen. Op de website van de Efteling kun je vooraf al bekijken welke attracties op welk moment van de dag het drukst zijn. Als je de mogelijkheid hebt, kun je het beste kiezen voor een doordeweekse dag buiten de schoolvakanties.

Tip: Naast de attracties zijn er ook tal van shows en entertainment in de Efteling. Deze zijn vaak minder druk bezocht dan de attracties en zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.

Eten en drinken

Natuurlijk moet er ook gegeten en gedronken worden tijdens je bezoek aan de Efteling. Ook hierbij is het slim om rekening te houden met de drukte. Als je op een rustig moment wilt eten, kun je het beste kiezen voor een van de restaurants die wat verder van de ingang liggen. Hier is het doorgaans rustiger dan bij de restaurants in de buurt van de attracties. Daarnaast kun je ook overwegen om zelf eten en drinken mee te nemen naar het park, zodat je niet afhankelijk bent van de restaurants.

Tip: Bij de ingang van het park zijn kluisjes te huur waarin je je eigen eten en drinken kunt bewaren.

Wachttijden Efteling

Ondanks alle tips kan het natuurlijk nog steeds voorkomen dat je in een wachtrij belandt. Gelukkig doet de Efteling er alles aan om deze wachttijden zo kort mogelijk te houden. Zo zijn er bijvoorbeeld wachttijdvoorspellers bij de attracties, zodat je van tevoren kunt zien hoe lang je moet wachten. Daarnaast heeft het park ook een app ontwikkeld waarmee je de actuele wachttijden kunt bekijken.

Tip: Als je niet lang in de rij wilt staan, kun je ook gebruik maken van de single rider-rijen. Hierbij word je als individuele bezoeker ingedeeld in een groep met andere individuele bezoekers, zodat er geen plekken onbezet blijven in de attractie.

Goed voorbereid

Met deze tips ben je goed voorbereid op een bezoek aan de Efteling en kun je de drukte zo goed mogelijk vermijden. Het is natuurlijk nooit helemaal te voorkomen dat je in een wachtrij belandt, maar met een goede planning en wat geduld kun je toch een geweldige dag beleven in dit prachtige park. Vergeet ook niet om te genieten van de prachtige thema’s en decors, want daarvoor kom je tenslotte naar de Efteling!

Deel dit bericht