Home » Uittips » Henegouwen
België Henegouwen Doornik

Henegouwen

Ontspannen, genieten en ontdekken

Heb je zin om te ontspannen? Of heb je zin om op ontdekkingstocht te gaan? Of heb je gewoon zin om te genieten en plezier te beleven? Dat kan allemaal in de provincie Henegouwen. Henegouwen nodig je uit om de ongerepte natuur te ontdekken, rond te dwalen in het kloppend hart van de steden en om te verdwalen in de vreugdevolle menigte tijdens volksfeesten en carnaval. Breng eens een bezoekje aan Bergen (Mons), de hoofdstad van de provincie, altijd leuk voor een stedentrip of korte vakantie. Ontdek meer over het mijnverleden van deze streek en bezoek de verschillende musea, kastelen, het dierenpark en nog veel meer.

Henegouwen kent vele overheerlijke streekproducten, van de smaakvolle bieren en vruchtenlikeuren tot hoevekazen en artisanale patés. Henegouwen is een waar paradijs op aarde voor de echte bourgondiër.

België Thuin Henegouwen

Bezienswaardigheden Henegouwen

Er is veel te zien en te beleven in Henegouwen, ook wel bekend als de ‘Groene Provincie’. Er zijn ontelbaar veel bezienswaardigheden, zoals prachtige kastelen, fraaie tuinen, verschillende musea, bier, wijn en brandewijn, heerlijke streekgerechten, boerderijproducten en kazen. Deze regio staat maar liefst 19 keer vermeld op de Werelderfgoedlijst van UNESCO voor zowel materiële als immateriële erfgoederen. Breng eens een bezoekje aan een van de levendige steden in het glooiende landelijke gebied, dat doordrenkt is van eeuwenlange geschiedenis en traditie. Bergen (Mons) is het belangrijkste culturele centrum van deze provincie. Vlakbij de stad liggen vuursteenmijnen van meer dan 4.000 jaar oud, die op de Werelderfgoedlijst staan.
De Norbertijnse abdij van Bonne-Espérance in de gemeente Estinnes is de enige abdij in deze provincie die stand hield tijdens de Franse Revolutie. Het gebouw is een prachtig staaltje 18e eeuwse architectuur met gotische elementen uit de 13e en 16e eeuw, waaronder kruisgangen, de kapittelzaal en de keuken.

Andere bezienswaardigheden zijn bijvoorbeeld de St. Symphorien Military Cemetery in Bergen, de Notre Dame kathedraal in Doornik, het Chateau de Chimay in Chimay en het kasteel van Seneffe in Seneffe.

Deel dit bericht