Home » Uittips » Het Amsterdamse Winterparadijs 2023: een magische beleving
Beste Toeristische Tips - Het Amsdterdamse Winterparadijs

Het Amsterdamse Winterparadijs 2023: een magische beleving

Amsterdam, de hoofdstad van Nederland, staat bekend om zijn schilderachtige grachten, historische architectuur en bruisende sfeer. Maar er is één seizoen dat deze stad nog specialer en mooier maakt: de winter. In de winter komt de stad tot leven met een overvloed aan evenementen en activiteiten. Daar is het Amsterdamse Winterparadijs een opvallend hoogtepunt van. Laten we eens duiken in wat het Amsterdamse Winterparadijs van 2023 te bieden heeft, waarom je erheen moet gaan, met wie je kunt gaan, de prijzen en het adres.

Wat is het Amsterdamse Winterparadijs?

Laten we maar eens beginnen wat het precies is. Het Amsterdamse Winterparadijs is een jaarlijks terugkerend evenement dat de charme en magie van de winter naar de stad brengt. Het is een gigantisch winterfestival dat de hele familie vermaakt, jaar op jaar. Het combineert traditionele winterse activiteiten met een moderne twist, waardoor het dé plek is om te genieten van het beste wat de winter in huis heeft. Het Amsterdamse Winterparadijs van 2023, altijd, belooft een spektakel van licht, geluid, smaak en amusement te zijn.

Waarom moet je erheen gaan?

Magische sfeer: Het Amsterdamse Winterparadijs transformeert het evenemententerrein in een sprookjesachtig winterwonderland. Overal waar je kijkt zie je lichtjes, kerstbomen en versieringen die je in de juiste stemming brengen.

 • Schaatsbaan: Een van de hoogtepunten van het Amsterdamse Winterparadijs is de schaatsbaan. Of je nu een ervaren schaatser bent of het voor het eerst probeert, de ijsbaan is leuk voor iedereen.
 • Kermisattracties: Voor avontuurzoekers zijn er verschillende kermisattracties om van te genieten. Zo vind je er onder andere achtbanen, reuzenraderen, een draaimolen, een zweefmolen en een treintje. Voor alle leeftijden zitten er genoeg dingen tussen waar je van kunt gaan genieten.
 • Culinair genot: De winterse lekkernijen horen er natuurlijk ook bij. Geniet van warme chocolademelk, poffertjes, oliebollen en andere heerlijke gerechten. Er is ook een winterse markt waar je souvenirs en cadeautjes kunt kopen.
 • Livemuziek en entertainment: Het Winterparadijs biedt een gevarieerd programma met livemuziek, optredens en andere vormen van entertainment. Van lokale artiesten tot internationale acts, er is overal wel iets te zien en te beluisteren. Zo komen er dit jaar onder andere grote namen als Emma Heesters, Snelle, Jeroen van der Boom, Xander de Buisonjé, Bilal Wahib, Tino Martin, Flemming en nog veel meer!
 • Gezinsvriendelijk: Het Amsterdamse Winterparadijs is geschikt voor alle leeftijden. Kinderen kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten en zelfs de kerstman ontmoeten. Voor volwassenen is er onder andere een winterbar om te ontspannen en op te warmen.

Er is eigenlijk teveel om op te noemen, zo vind je er ook nog kermisactiviteiten, VR-experience, schminken voor de kleintjes, de winter bioscoop, silent kids après-ski, boomerang baan, de cakewalk en nog veel meer.

Met wie kun je naar het Amsterdamse Winterparadijs heen gaan?

Het Amsterdamse Winterparadijs is een leuke bestemming voor iedereen.

 • Familie: Neem je gezin mee en geniet van quality time in een sprookjesachtige omgeving. Kinderen zullen dol zijn op de schaatsbaan en de kermisattracties.
 • Vrienden: Maak van het Winterparadijs een ontmoetingspunt voor je vriendengroep. Er is genoeg te doen en te zien om de hele dag te vullen. Zo zijn er bijvoorbeeld biertafels of de après-ski bar.
 • Koppel: Wat is romantischer dan samen schaatsen in een betoverende omgeving? Het Amsterdamse Winterparadijs is de ideale plek voor een winterse date om optimaal te genieten van elkaars gezelschap.
 • Bedrijfsuitje: Overweeg om met je collega’s naar het evenement te gaan voor een teambuildingervaring buiten de kantooromgeving.

Prijzen en praktische Informatie

De prijzen voor het Amsterdamse Winterparadijs van 2023 variëren afhankelijk van de dag en het type ticket. Hier zijn enkele algemene prijsindicaties:

 • Volwassenen (12+): Vanaf €20 per persoon.
 • Kinderen (4-12 jaar): Vanaf €12 per kind.
 • Kinderen onder de 4 jaar: Gratis toegang.
 • Familieticket: Er zijn speciale tarieven beschikbaar voor gezinnen.
 • Schaatshuur: Ongeveer €5 per paar.

Het evenement heeft meestal verschillende ticketopties, waaronder dagtickets en passe-partouts voor meerdere dagen. Het is aan te raden om vooraf tickets online te kopen, omdat het evenement populair is en de toegang op bepaalde dagen beperkt kan zijn.

Tickets voor het Amsterdamse Winterparadijs

Locatie en openingstijden Amsterdamse Winterparadijs

Het Amsterdamse Winterparadijs 2023 vindt plaats in de RAI Amsterdam, een van de meest iconische evenementenlocaties van de stad. Het adres is:

RAI Amsterdam
Europaplein 2-22
1078 GZ Amsterdam

Het evenement gaat plaatsnemen vanaf 14 tot en met 30 december 2023 en de openingstijden zijn vanaf 09:00 tot 23:00 uur, waarbij de attracties en het buitenterrein vanaf 22:00 uur sluiten.

Zorg ervoor dat je je tickets op tijd koopt, zodat je al helemaal kunt klaarmaken voor een onvergetelijke winterse belevenis van het geweldige Amsterdamse Winterparadijs!

Deel dit bericht