Home » Uittips » Historische Formule 1-bolides stelen de show op TT Circuit Assen
historische f1 bolides tabac classic gp assen

Historische Formule 1-bolides stelen de show op TT Circuit Assen

Liefhebbers van autosport en historische racewagens kunnen hun hart ophalen tijdens de TABAC Classic GP. Deze vindt van 13 tot en met 15 september plaats op het TT Circuit van Assen. Dit evenement belooft een bijzondere attractie te worden met enkele legendarische historische Formule 1-bolides die ooit furore maakten op de internationale circuits.

Blikvangers historische F1-bolides

Onder de blikvangers bevinden zich de iconische McLaren M23, waarmee James Hunt in 1976 de wereldtitel in de Formule 1 veroverde. Ook de Benetton B192 van Michael Schumacher zal her te zien zijn. Schumacher behaalde hiermee in 1992 zijn eerste Grand Prix overwinning op Spa-Francorchamps. Deze beroemde racewagens zijn onder beheer van ‘The Force’, een Britse organisatie gespecialiseerd in het verzamelen en tentoonstellen van historische F1-wagens. Dit jaar markeert het debuut van deze indrukwekkende collectie op het TT Circuit van Assen.

TABAC Classic GP

De TABAC Classic GP biedt niet alleen een podium voor deze bijzondere Formule 1-bolides, maar ook voor een reeks andere historische racewagens en motoren. Bezoekers kunnen genieten van races en demonstraties die hen terugvoeren naar de gloriedagen van de autosport. Dit evenement is een must-visit voor elke motorsportfan. Het biedt een unieke kans om de geschiedenis van de Formule 1 van dichtbij te ervaren.

Lees meer op classicgp-assen.com

Historische F1-bolides en klassieke auto’s en motoren

De TABAC Classic GP in Assen is een evenement dat liefhebbers van klassieke auto- en motorsport samenbrengt op het TT Circuit van Assen. Tijdens dit evenement worden races en demonstraties gehouden met historische racewagens en motoren. Het biedt een unieke kans om enkele van de meest iconische en historische voertuigen uit de racegeschiedenis in actie te zien.

Nostalgie

Bezoekers kunnen genieten van de nostalgie van het racen met klassieke voertuigen die belangrijke momenten in de autosport hebben gemarkeerd. Naast de races zijn er vaak ook tentoonstellingen en andere activiteiten die gericht zijn op de autosportcultuur en -historie. De TABAC Classic GP is een hoogtepunt voor autosportfans die geïnteresseerd zijn in de evolutie van racewagens en de rijke geschiedenis van de motorsport.

Meer inspiratie voor een dagje weg

(C) Afbeeldingen: grunzibaer op Pixabay

Deel dit bericht