Home » Uittips » Limburg
België Limburg Kasteel van Beusdael

Limburg

Opmerkelijk en wonderschoon

De Belgische provincie Limburg laat zich het best omschrijven als zichtbaar, opmerkelijk en wonderschoon, maar ook als verscholen, verborgen en ongepolijst. Ontdek de parels in Limburg, elk met hun eigen gezicht, hun eigen geschiedenis en hun eigen verhaal. Dat maakt Limburg dé bestemming die je wilt ontdekken.

Limburg is een provincie waar plezier en ruimte om tot rust te komen hand in hand gaan en elkaar afwisselen. Dat maakt het zo geschikt voor leuke daguitstapjes, heerlijk wandelen in de wonderschone natuur, een weekendje weg of een vakantie met je partner of met je hele gezin. Verveling krijgt hier in de groenste provincie van Vlaanderen, absoluut geen enkele kans. En het grote voordeel is, het is allemaal zo dichtbij. Je gaat bij Eindhoven de grens over en je bent er al.

Bezienswaardigheden Limburg

Belgisch Limburg kent vele historische bezienswaardigheden en monumenten, waardoor cultuurliefhebbers hier volop aan hun trekken zullen komen. Het oude Tongeren, het openluchtmuseum van Bokrijk met vijvergebied, de abdijen van Herkenrode en Sint-Truiden en natuurlijk niet te vergeten shoppingstad Hasselt. Stuk voor stuk de moeite van een bezoekje waard.

België Limburg Nationaal Park Hoge Kempen Lieteberg
Nationaal Park Hoge Kempen

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het prachtige Nationaal Park Hoge Kempen. Lekker wandelen of fietsen over het netwerk aan wandel- en fietspaden tussen de vruchtbare akkers en vele boomgaarden met fruitbomen door, totdat je erbij neervalt. Ook de Lommelse Sahara, een zand- en duinlandschap, dat bij het Bosland hoort, is een echte publiekstrekker. Wil je eens een wandeling of fietstocht maken over houten plankenpaden en vlonders door een drassig moerasgebied? Dan is Domein Kiewit een aanrader. Je vindt hier ontelbaar veel poeltjes en vennen en komt langs de mooiste plekjes van het gebied. Ook de Voerstreek, in het heuvelachtige Voeren, is prachtig met hele mooie uitzichten, pittoreske dorpjes en authentieke vakwerkhuizen.

In Haspengouw, in het hart van de Europese fruitteelt, kun je de bloesempracht aanschouwen in de lente, dolen tussen de boomgaarden en proeven van de oogst in de nazomer. En natuurlijk niet te vergeten het rivierpark Maasvallei, waar Gallowayrunderen en konikpaarden

België Limburg Tongeren
Tongeren
Deel dit bericht