Home » Uittips » Met de auto op vakantie? Dit is handig om mee te nemen!
Autovakantie - met de auto op vakantie - auto inpakken

Met de auto op vakantie? Dit is handig om mee te nemen!

Ga je met de auto op vakantie, dan sta je altijd voor de uitdaging om de juiste spullen mee te nemen. De een raakt in de stress, terwijl een ander volkomen georganiseerd door het huis vliegt om alle items van het vakantielijstje bijeen te rapen, van paspoort en zwembroek tot medicijnen en kurkentrekker. Zo’n lijstje is zeker handig.

Naast de standaard dingen die je mee moet nemen zijn er ook nog een aantal handige en leuke dingen om mee te nemen op vakantie in de auto. Ook als je in Nederland op vakantie gaat. We hebben er een paar voor je op een rijtje gezet.

Spelletjes

Op ja vakantielijstje staan vast en zeker spelletjes om mee te nemen. Ook handig is om er een paar in de auto, op de achterbank, te leggen. Mocht je die in alle drukte toch zijn vergeten, dan zijn er ook andere leuke spelletjes die je kunt doen. Zoals de kleuren- of kentekenspelletjes. Wie telt de meeste groene of blauwe auto’s? Wie telt de meeste kentekens uit een bepaald land? Ik zie, ik zie wat jij niet ziet…. Of een laptop, tablet en de smartphone zijn natuurlijk ook altijd goed voor onderweg. Zorg dan wel dat ze goed opgeladen zijn of neem een lader mee.

Wegenkaarten

We vertrouwen steeds meer op onze navigatiesystemen en de navigatie via de smartphone, maar het blijven systemen. Die kunnen er wel eens mee stoppen. Bijvoorbeeld omdat je smartphone niet meer oplaadt of dat de verbinding wordt verbroken. Of je rijdt ergens op een weg helemaal achteraf en je ingebouwde navigatie weet het ook eventjes niet meer. Dan is het toch altijd handig als je ergens in een portiervakje nog zo’n oude vertrouwde papieren wegenkaart hebt liggen. Een ander voordeel is, dat als je af en toe eens op zo’n kaart kijkt, heb je ook een beter overzicht van waar je je precies begeeft. Het schermpje van je navigatie geeft namelijk maar een heel beperkt overzicht van waar je op dat moment rijdt.

Verplicht meenemen

In sommige landen in Europa zijn een aantal dingen verplicht om altijd in je auto te hebben. Daar moet je dus rekening mee houden bij het inpakken. Zo dienen een gevarendriehoek en veiligheidshesjes voor alle inzittenden altijd standaard in de auto te liggen. Er zijn echter ook landen waar bijvoorbeeld een verbandtrommel of een brandblusser verplicht zijn. In andere landen kan een alcoholtester of corona-zelftest misschien verplicht zijn. Als je met je auto meerdere landen doorkruist op weg naar je vakantiebestemming, controleer dan vooraf per land wat verplicht is en zorg dat je dat ook daadwerkelijk in je auto hebt liggen. Het is niet alleen handig, maar je voorkomt er ook boetes mee.

Ducttape, tiewraps en mondkapjes

Sommige dingen zijn misschien niet perse nodig, maar wel super handig om standaard in je auto te hebben liggen. Het is altijd handig om een rol ducttape, verschillende maten tiewraps en een multitool-zakmes of Zwitsers zakmes. Daar waar nodig kun je dan altijd eenvoudig kleine noodreparaties uitvoeren. Bijvoorbeeld je bumper vastzetten als je een paaltje hebt geraakt, je wandelschoen repareren als je zool loslaat, de stoel vastzetten al het los zit en ga zo maar door. En natuurlijk is het ook handig om mondkapjes mee te nemen. In sommige landen, zoals in Duitsland, zijn speciale mondkapjes nodig.

Deel dit bericht