Home » Uittips » Namen
Beligë Namen Namur Citadel

Namen

Veelzijdig en fotogeniek

Kies je voor de provincie Namen (Namur), dan kies je voor veelzijdigheid en fotogenieke plekken. De bekendste plaatsen in dit prachtige landschap zijn Dinant en de gelijknamige plaats Namen. Deze liggen beide op een fotogenieke plek in de Maasvallei. Beide plaatsjes hebben genoeg te bieden om je meerdere dagen te vermaken. Lekker wandelen of fietsen langs de Maas. Kastelen bekijken en de in het achterland liggende wijngaarden bewonderen. Of eventjes lekker buiten sporten in de heuvels van de Ardennen. Bij Rochefort ligt een deel van Geopark Famenne-Ardenne, dat op de lijst van UNESCO staat, hetgeen betekent dat het een beschermd gebied is.

Naast het fietsen en wandelen leent het gebied zich ook uitstekend om te kajakken op de Lesse, bijvoorbeeld. Daarnaast zijn er heel veel andere spannende outdoor activiteiten in de omgeving. Bedwing de langste hangbrug van Dinant Evasion met 55 meter diepte onder je voeten en 100 meter planken om te overbruggen. Wie durft?

België Namen Dinant Rivier Namur Dinant
Dinant

Bezienswaardigheden Namen

De provincie Namen leent zich bij uitstek om lekker te wandelen of te fietsen, zowel voor korte als lange tochten. Een bijzondere wandelroute is die van Viroinval naar Fondry des Chiens. Door de erosie is hier het karstgesteente bloot komen liggen, waardoor je een heel ander landschap te zien krijgt. Of neem eens de stoomtrein door de drie valleien tussen Treignes en Mariembourg. Een schitterende manier om Namen te ontdekken.

België Namen Namur Fondry des Chiens
Kartsgesteente bij Fondry des Chiens

Dinant is een absolute parel. Dit plaatsje aan de oevers van de Maas met z’n prachtige citadel en de bol van de klokkentoren van de Collegiale kerk zijn geweldig om te zien en veel gefotografeerd. Allemaal prachtig benadrukt door het lint huizen langs de oevers van de Maas. Neem vooral ook eens de kabelbaan naar de citadel, van waar je adembenemend uitzicht over de omgeving hebt.

Op een steenworp afstand van Rochefort ligt het Domein van de Grotten van Han. Deze wereldberoemde grotten zijn een absolute topattractie. Vanwege het imposante ondergrondse netwerk noemde Napoleon dit in zijn tijd al het ‘mierennest van Europa’.

Ook zeker de moeite waard is het kasteel van Vêves, een sprookjeskasteel in Celles. Dit prachtige kasteel met z’n magnifieke toren en prachtig houtwerk lijkt zo uit een sprookje te komen. Het is een van de mooiste middeleeuwse kastelen van België.

Of breng eens een bezoekje aan de watertuinen van Annevoie in de Maasvallei of de Abdij van Maredsous in de vallei van de Molignée. Stuk voor stuk de moeite waard.

Deel dit bericht