Home » Nederland » Flevoland

Flevoland

Ontdek het speciale Flevoland

Flevoland in het kort: rust, natuur, moderniteit en ruimte. Flevoland is een heerlijke bestemming voor iemand die van rust houdt en voor zowel cultuur- als natuurliefhebbers heeft de provincie veel te bieden. Zo is er voor iedereen wat te doen, alleen of met je hele gezin.

Bezienswaardigheden Flevoland - Beste Toeristische Tips
Culinair Flevoland - Beste Toeristische Tips
Dorpen en steden in Flevoland - Beste Toeristische Tips
Evenementen en festivals in Flevoland - Beste Toeristische Tips
Horsterwold Flevoland Natuurgebieden Groenewoudse Tocht - Best eToeristische Tips WikiCommons
Outdooractiviteiten in Flevoland - Beste Toeristische Tips
Overnachten in Flevoland - Beste Toeristische Tips
Uitjes met kinderen in Flevoland - Beste Toeristische Tips

Regio Flevoland

Het unieke aan de provincie is dat het door mensen is gemaakt. Omringd door kilometerslange dijken en vier meter onder het zeeniveau. Dit en nog veel meer maakt de jongste provincie van Nederland een buitengewone vakantiebestemming. Er zijn vele mooie bossen en uitgestrekte weilanden te vinden in Flevoland. Wandelen en fietsen kun je heerlijk doen want er zijn zoveel mooie dingen te bewonderen tijdens de wandel- en fietstochten. Heb je geluk, dan kom je misschien wel een wild paard of een hert tegen. Vind je het toch leuker om meer de drukte op te zoeken of cultuur te gaan snuiven? Dan zijn de moderne steden Lelystad en Almere wel wat voor jou. Ook een bezoek brengen aan het vissersstadje Urk is een aanrader, waar je verse vis kunt proeven.

Flevoland is een provincie in het midden van Nederland en is een van de jongste provincies van het land. Het werd gecreëerd in 1986 door de drooglegging van de Zuiderzee, een groot deel van de voormalige binnenzee die Nederland van de Noordzee scheidde. Het land van Flevoland is dus vrijwel volledig kunstmatig en bestaat uit twee grote polders, de Noordoostpolder en de Flevopolder, die samen ongeveer 1.400 km² beslaan.

De provincie grenst aan de provincies Friesland, Overijssel, Gelderland, Utrecht en Noord-Holland. Flevoland is gelegen tussen het Markermeer in het westen en het IJsselmeer in het oosten. De hoofdstad van Flevoland is Lelystad, terwijl Almere de grootste stad van de provincie is.

Flevoland is een vlakke provincie met weinig hoogteverschillen en heeft een gematigd zeeklimaat met milde winters en warme zomers. De provincie is rijk aan natuur en biedt verschillende beschermde natuurgebieden, zoals het Nationaal Park Nieuw Land, de Oostvaardersplassen en het Harderbos. Flevoland is ook een belangrijk gebied voor de landbouw en tuinbouw, met grote akkerbouwgebieden en een aantal grote kassencomplexen.

Provincie Flevoland Nederland

Bezienswaardigheden Flevoland

Flevoland is een relatief jonge provincie, maar biedt desondanks een scala aan interessante bezienswaardigheden. Of je nu houdt van natuur, cultuur of geschiedenis, er is voor ieder wat wils te ontdekken in deze provincie in het hart van Nederland. We hebben enkele van de hoogtepunten van Flevoland voor jou op een rijtje gezet, die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Allereerst is er het bekende attractiepark Walibi Holland, gelegen in Biddinghuizen. Dit park biedt een grote verscheidenheid aan attracties voor jong en oud, variërend van rollercoasters tot waterglijbanen. Walibi Holland is een perfecte plek om een dagje uit door te brengen met vrienden of familie.

Voor de natuurliefhebbers is er het Nationaal Park Nieuw Land, gelegen tussen Lelystad en Almere. Dit park is de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan vogels, zoals de zeearend en de lepelaar. Daarnaast biedt het park prachtige wandel- en fietsroutes, waar je kunt genieten van de rust en de schoonheid van de natuur.

Een andere interessante bezienswaardigheid is Batavialand, gelegen in Lelystad. Dit museum biedt een fascinerend inzicht in de maritieme geschiedenis van Nederland. Hier kun je onder andere de Batavia, een replica van een VOC-schip, bewonderen en leren over de geschiedenis van de scheepvaart in Nederland.

Ook is er het Aviodrome, gelegen op Lelystad Airport. Dit museum biedt een uitgebreide collectie van historische vliegtuigen en luchtvaartmemorabilia. Bezoekers kunnen hier niet alleen de vliegtuigen bewonderen, maar ook interactieve tentoonstellingen verkennen en deelnemen aan workshops.

Tot slot is er het prachtige oude vissersdorp Urk, gelegen aan de rand van Flevoland aan de voormalige Zuiderzee. Urk heeft een rijke geschiedenis als belangrijke vissershaven en biedt tal van interessante bezienswaardigheden, zoals de vuurtoren, de oude haven en het Urker museum.

Flevoland heeft veel te bieden voor bezoekers die op zoek zijn naar een mix van cultuur, geschiedenis en natuur. Of je nu wilt genieten van de spanning van een attractiepark, de rust van een nationaal park of de geschiedenis van de scheepvaart wilt ontdekken, Flevoland heeft voor ieder wat wils.

Deel dit bericht