Home » Nederland » Overijssel

Overijssel

Ontspannen in het ongerepte Overijssel

Het is niet zo gek dat Overijssel een erg geliefde vakantiebestemming is onder veel Nederlanders. In de provincie zijn namelijk diverse nationale parken en natuurgebieden te vinden waar je heerlijk kunt ontspannen. Daarnaast vind je er nog oer-Hollandse boerenstreken, gezellige Hanzesteden en stille wateren. En natuurlijk mag het Venetië van Nederland niet vergeten worden; Giethoorn, hier kun je een bootje huren en heerlijk varen door de grachten.

Regio Overijssel

De unieke provincie Overijssel heeft als vakantiebestemming erg veel diversiteit te bieden. Alles wat je nodig hebt voor een vakantie in Nederland vind je hier. Zo heeft Overijssel een prachtig natuur en cultuur, maar ook hippe Hanzesteden en platteland. Mensen die van natuur en rust houden gaan zich zeker vermaken. Bezoek bijvoorbeeld de Sallandse Heuvelrug; een nationaal park vol met heide, bossen en zandvlaktes of het grootste laagveenmoeras van Noordwest-Europa; Weerribben-Wieden. Hier zijn talloze dieren- en plantensoorten te vinden! Ook vind je vele verschillende wateren in Overijssel. De glorie van de middeleeuwen kun je de Hanzesteden als Zwolle en Deventer nog zien aan onder andere de authentieke charme en de aanzienlijke stadsmuren. Daarnaast is het eten ook nog zeer goed in de Hanzesteden!

Provincie Overijssel Nederland

Bezienswaardigheden Overijssel

Giethoorn

Giethoorn is een prachtig dorpje dat bekend staat als het Venetië van het Noorden vanwege het indrukwekkende kanalenstelsel waar je prachtig op een bootje kunt varen en de vele bruggen. Het voelt dan net alsof je in een sprookje bent beland! Hier kun je mooie foto’s maken en gezellig met je hele familie een leuk dagje tegemoet gaan.

Zwolle

Zwolle is een mooie stad in de provincie Overijssel, waar je veel geschiedenis kunt ontdekken. Maar het is meer dan alleen een charmant middeleeuws centrum. Het is een gezellige stad met veel activiteiten en heerlijke lokale lekkernijen, zoals de beroemde pittige Peperbuskaas en de Blauwvingerkoekjes. Probeer deze zeker eens uit terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op de stadsmuren en -torens. Daarnaast kun je nog vele andere dingen doen en zul je je zeker niet vervelen! Bezoek Museum de Fundatie ook wanneer je in deze prachtige stad bent. Hier vind je kunstwerken van onder andere Appel, Picasso en Van Gogh. Het museum ziet er ook nog eens prachtig uit, met een bijzondere koepel op het dak.

Nationaal Park Sallandse Heuvelrug

Het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug is een prachtig natuurgebied dat duizenden jaren geleden werd gevormd door erosie. Het bestaat uit bossen en heidelandschappen, en er zijn tal van heuvels en hoogteverschillen in het gebied. Hier kun je wilde dieren spotten, zoals reeën, vossen en dassen. Er is geen betere manier om het park te verkennen dan tijdens een lange wandeling, een fietstocht of paardrijden. Voor de avonturiers onder ons is er zelfs een uitdagende mountainbikeroute van 30 kilometer. Neem lekker alle tijd en geniet van de natuur.

Enschede

Enschede is een studentenstad waar altijd iets te doen is. Er zijn tal van activiteiten en bezienswaardigheden, zoals het Roombeek Cultuurpark en een overdekte foodhal genaamd de Twentsche Foodhal. Je kunt hier ook lekker winkelen in grote ketens of kleine boetiekjes. Ook is het leuk om hier een kroegentocht te doen of bezoek de Grolsch Veste, het stadion van FC Twente.

Slagharen

Voor degenen die op zoek zijn naar een beetje spanning en een leuke middag, is Slagharen (vroeger Ponypark Slagharen) het perfecte dagje uit. Het attractie- en vakantiepark neemt je mee op reis naar het Wilde Westen met meer dan 30 attracties die allemaal iets te maken hebben met cowboys en indianen. Er is voor iedereen wat wils, van achtbanen tot speeltuinen voor de jongste bezoekers. En als je je afvraagt welke attracties geschikt zijn voor jouw kinderen, dan hoef je je geen zorgen te maken. De attracties zijn ingedeeld op lengte, zodat je precies weet waar je wel en niet in kunt. Voor jong en oud is er genoeg te beleven!

Landgoed Twickel (Delden)

Landgoed Twickel bij Delden heeft prachtige kastelen, tuinen en bossen die je kunt bezoeken. Het is heerlijk om hier te wandelen en picknicken en er worden dan ook regelmatig evenementen georganiseerd.

Deel dit bericht