Home » Uittips » Ontdek de Wandelroute bij Kasteel Eerde, dichtbij Ommen!
Kasteel Eerde - Beste Toeristische Tips

Ontdek de Wandelroute bij Kasteel Eerde, dichtbij Ommen!

Rondom Kasteel Eerde is een prachtige wandelroute van slechts 2,69 km over de statige lanenstructuur van het landgoed. Tijdens de wandeling kun je de Engelse landschapstijl van het park bewonderen. Met een beetje geluk kom je in het bos nog dassensporen tegen.

Waar kun je starten?

Tegenover Kasteel Eerde kun je de auto gratis parkeren. Daar begint ook deze wandelroute van het Wandelnetwerk Vechtdal, aangegeven met een rode markering. De route heeft een totale lengte van 2,69 km en is goed begaanbaar, ook voor rolstoelers en kinderwagens.

Startpunt Wandelroute Kasteel Eerde: Parkeerplaats voor het kasteel

Google Maps: Kasteellaan 1, 7731 PJ Ommen (OV)

Meer weten over Kasteel Eerde? Lees dan het artikel over Kasteel Eerde.

Wat kun je verwachten tijdens je wandeling?

1. Verken Kasteel Eerde

Kasteel Eerde - Beste Toeristische Tips

Dompel jezelf onder in de rijke geschiedenis van Kasteel Eerde. Van een berucht rovershol tot een prachtig landhuis, het kasteel heeft veel meegemaakt. Ontdek de Engelse landschapsstijl van het park en speur in het bos naar dassensporen. Wil je meer weten? Tijdens speciale excursies van Natuurmonumenten kun je het kasteel bezoeken.

2. Bewonder de Muurbloempjes

Kasteel Eerde - Beste Toeristische Tips

Wandel in het voorjaar langs de slotgracht en bewonder de paarsblauwe kleurenpracht van de muurbloemen. Leer over de restauratie van deze bijzondere muurplanten en ontdek het statige karakter van de beuken- en eikenlanen die het landgoed kenmerken.

3. Verdiep je in de Eiken- en Beukenlanen

Kasteel Eerde - Beste Toeristische Tips

Laat je betoveren door de strakke lanenstructuur van Eerde, ontworpen in muzikale maatverhoudingen. Ontdek de geschiedenis van de bomenlanen en leer over het belang van symmetrie en hiërarchie op het landgoed.

4. Geniet van het Grand Canal

Kasteel Eerde - Beste Toeristische Tips

Bewonder het Grand Canal, ooit strak en recht, nu sierlijk slingerend door het landschap. Ontdek de invloeden van de Engelse landschapsstijl en ervaar de unieke combinatie van formele en informele elementen op Eerde.

5. Verken de Eerder Es

Wandel naar de hoger gelegen Eerder Es en ontdek de biologische landbouwpraktijken die hier plaatsvinden. Speur naar dassensporen en geniet van de prachtige akkerbloemen die het landschap sieren.

Kasteel Eerde - Beste Toeristische Tips

6. Ontdek de Bosrand

Laat je betoveren door de sfeervolle bosrand rondom de es, met bloeiende krentenboompjes in het voorjaar en prachtige herfstkleuren in de herfst. Spot reeën, konijnen en talloze vogels die hier hun thuis hebben gevonden.

7. Duik in de Geschiedenis van Buurtschap Eerde

Ontdek de nauwe band tussen Kasteel Eerde en de boerengemeenschap in het gehucht Eerde. Leer over de beschermende rol die het landhuis speelde tijdens roerige tijden en ontdek de betekenis van een Havezate in deze regio.

Kasteel Eerde - Beste Toeristische Tips

8. Laat je Betoveren door het Parkbos

Eindig je wandeling in het parkbos van Kasteel Eerde, waar strakke lijnen samenkomen met speelse vormen. Bewonder de bijzondere bomen die hier zijn geplant en geniet nog even van de rust voor je naar huis gaat.

Klaar voor een onvergetelijke wandeling bij Kasteel Eerde?

Pak je wandelschoenen en ontdek dit bijzondere landgoed!

Kasteel Eerde - Beste Toeristische Tips
Download de PDF van deze route bij Natuurmonumenten.nl

Op zoek naar meer uittips? Kijk dan eens in onze blog.

Deel dit bericht