Home » Uittips » Oost-Vlaanderen
België Oost-Vlaanderen Gent

Oost-Vlaanderen

Ontsnappen aan de dagelijkse sleur in kunstig Vlaanderen

Ben je op zoek naar iets nieuws en wil je eventjes helemaal ontsnappen aan de dagelijkse sleur? Dan hoef je niet verder te zoeken, want in Oost-Vlaanderen vind je precies wat je zoekt. Hier kun je nog echt genieten. Trek de wandelschoenen of spring op de fiets en kom eventjes helemaal tot rust in deze prachtige omgeving.

Oost-Vlaanderen kent vele bezienswaardigheden die de moeite waard zijn en waar diverse verborgen pareltjes op jou wachten om ontdekt te worden. Je bent hier dicht bij huis, maar toch écht op vakantie in die noordelijke deel van België met een rijke geschiedenis. Naast de mooie natuur vind je hier vele kerken en kathedralen, waar ontelbaar veel wereldberoemde kunstwerken hangen. Op vakantie bij onze zuiderburen of een lekker weekendje weg dichtbij huis, doe dit dat eens eens op vakantie naar kunstig Vlaanderen!

België Oost-Vlaanderen Wallonië

Bezienswaardigheden Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen kun je lekker wandelen of fietsen langs mooie kabbelende beekjes en riviertjes door echte natuurschoon. De provincie staat natuurlijk vooral bekend om zijn cultuursteden, zoals Gent met het Gravensteen, het Belfort en de prachtige historische gevels, of Sint-Niklaas met de prachtige kerk. Maar tussen deze steden ligt een prachtige lieflijke platteland, hetgeen helaas door veel mensen wordt gemist. En dat is zonde, want er zijn vele mooie natuurgebieden in Oost-Vlaanderen.

Wat doen in Gent?

Gent is, samen met Brugge, Brussel en Antwerpen één van de vier populairste steden in België. Veel Nederlandse toeristen gaan een dagje of weekend weg naar één van deze prachtige steden. In Gent moet je zeker een bezoekje brengen aan het kasteel Gravensteen, het imposante kasteel in het centrum met een rijke geschiedenis. Ook de Sint-Michielskerk, met torens in gotische stijl vertelt een bijzondere geschiedenis.

België Oost-Vlaanderen Wissekerke

Een andere grote publiekstrekker is ‘De Muur’, ofwel de legendarische ‘Muur van Geraardsbergen’. Wat een 910 meter lange klim is met een stijgingspercentage van 20 procent. Daarbij leidt die je naar de top van de 110 meter hoge Oudenberg. ‘De Muur’ maakt onderdeel uit van diverse bekende Belgische wielerkoersen. Dit bevat de Ronde van Vlaanderen, de Driedaagse van De Panne, Omloop Het Nieuwsblad en Enco. Bovenaan gekomen kun je eventjes uitrusten bij de kerk in neobarokke stijl.
De stad Dendermonde wordt beheerst door Ros Beiaard, dit is het grote paard uit de middeleeuwse sage. Het paard wordt ieder jaar tijdens een evenement herdacht, wat best gaaf is.
De stad Maldegem was een belangrijke en welvarende stad in de middeleeuwen. Je kunt hier een hele leuke stadswandeling maken of het bezoekerscentrum met de geschiedenis van de stad en de streek bezoeken. In Beveren vind je Fort Liefkenshoek, een erfenis uit de Tachtigjarige Oorlog. Het fort, dat in de loop der jaren vaak te kampen heeft gehad met overstromingen, is ingericht als bezoekers- en belevingscentrum. Daarnaast is ook het kasteel Cortewalle uit 1856 zeker de moeite waard.

Deel dit bericht