Home » Uittips » Op vakantie? Houd rekening met hitte op Zwarte Zaterdag!
Vakantie Verkeer Zwarte Zaterdag File Pixabay

Op vakantie? Houd rekening met hitte op Zwarte Zaterdag!

Komende zaterdag lijkt het de drukste zaterdag van het jaar te worden. Een dergelijke extreem drukke zaterdag tijdens de (zomer-)vakantie wordt ook wel een zwarte zaterdag genoemd.

De weerstations melden voor de hitte in Zuid-Europa. De temperaturen zullen oplopen tot 32 graden en (ver) daarboven.

In Frankrijk, op de Route du Soleil, kan het wel eens zengend heet worden. De temperatuur zal daar in de middag zo maar eens boven de 32 graden uit kunnen stijgen. Boven het asfalt zal het dan zelfs nog een stukje warmer worden en dat is echt geen pretje. Zorg er dus voor dat je voldoende water meeneemt voor onderweg.

Ook op de wegen in Duitsland en richting Oostenrijk en Italië zal het zaterdag extreem druk worden. Daar is het met 25 graden wel een stukje minder warm, maar ook dan is het verstandig om goed voorbereid op vakantie te gaan. In de auto in de zon zal de temperatuur nog wel wat verder oplopen. Ga je richting de Brennerpas of de Gotthardtunnel, hou dan rekening met lange wachttijden. Vrijdag heb je daar bovendien te maken met regenbuien en tot en met zaterdagmiddag kan het daar nog flink doorplenzen.

Vermijd Zwarte Zaterdag

Om de extreme drukte te vermijden wordt aangeraden om alvast een dagje eerder of anders een dagje later op vakantie te gaan en de drukte op zwarte zaterdag te mijden.

Deel dit bericht