Home » Pretparken in België

Pretparken in België

Op bestetoeristischetips.nl vind je alle nieuws, de attracties die er te vinden zijn in de pretparken in België en natuurlijk de informatie over de pretparken zelf! Dat Belgen houden van pretparken dat is wel duidelijk met alle mooie parken die er te vinden zijn. Voor jong en oud is er genoeg keus, lees snel verder!

Top 6 pretparken in België

1. Bellewaerde

Naar een pretpark of toch liever naar een dierentuin? Dan is pretpark Bellewaerde in Ieper echt iets voor jou. Qua attracties is het park vooral geschikt voor kleine kinderen, maar ook de iets grotere vermaken zich hier prima. In het park vind je voor de kleintjes attracties als het minirad, de dansende ballonnen, de carrousel en de tuff-tuff. Voor de wat grotere kinderen is er de Bengal Rapid River, een Duelling Alpine Coaster en de Huracan familieachtbaan. Dan heb je ook de Boomerang voor de echte waaghalzen, deze attractie maakt een achterwaartse looping,


2. Plopsa Coo

Plopsa Coo BelgiëDe Plopsa pretparken zijn niet weg te denken uit Nederland en België. Je vind ze op de mooiste plekken dus ook aan de voet van watervallen van Coo in de Ardennen. Het water klettert van de Amblève zo’n 15 meter naar beneden wat een mooi uitzicht plaatje oplevert. In Plopsa Coo vind je de Halvar achtbaan en bereid je de wilde rivier met waterval in een boomstam. Maar ook zweef je mee in de Mega Mindy Flyer, kun je ronddraaien in de vikingattractie Vicky the Ride en een leuk ritje maken in een bobslee. Andere leuke activiteiten die er te vinden zijn onder andere het apeneiland en de doorloopweide met boerderijdieren.


3. Plopsaland De Panne

Plopsaland de Panne BelgiëBen je op vakantie aan de Belgische kust, dan moet je zeker een bezoekje brengen aan Plopsa De Panne. Dit gezellige park heeft leuke uitdagingen voor je hele gezin. Zo zijn er zowel outdoor als indoor attracties en zowel rustige als zenuwslopende attracties. Attracties voor de echte waaghalzen zijn de houten achtbaan Heidi The Ride en de achtbaan Anubis The Ride. De stoere piraten gaan in de SuperSplash, dit is een bootje waarmee je 30 meter omlaag gaat met een snelheid van wel 70 km per uur! Of denk eens aan de betoverende boottocht door het Bos van Plop. Ook worden er shows gegeven van Plop en zijn vrienden.

Je vindt Plopsaland De Panne dichtbij Nieuwpoort en Koksijde. Dit zijn twee druk bezochte Belgische steden aan de kust, zo kun je een uitje dus perfect samen combineren. Vanaf kort kun je ook blijven overnachten in het Plopsa hotel. Toch alleen een ticket? Koop dan een ticket via hier.


4. Plopsa Indoor Hasselt

Plopsa Indoor Hasselt BelgiëBij Plopsa Indoor Hasselt is het altijd feest met je kinderen! Dit leuke park is geschikt voor kinderen tot ongeveer 10 jaar. Er is een zweefmolen, vliegende fietsen, een piratenboot, een lange glijbaan en je kunt over het water op de rug van eendjes. Andere attracties die er op het park zijn, zijn de Bumbo-speeltuin en de carrousel. Vergeet natuurlijk niet dat je ook Kabouter Plop en zijn vrienden kunt ontmoeten. Daarnaast staat er buiten ook nog een uitdagende klimberg.

Ben je geïnteresseerd in een dagje Plopsa Hasselt? Koop dan via deze link een kaartje.


5. Walibi België

Walibi BelgiëWist je dat Walibi staat voor de namen van de aanliggende gemeente; Waver, Limal en Bierges? Zo werd de link met de wallaby gemaakt en daarom werd de mascotte van Walibi een kangoeroe. In Walibi België zijn er 42 attracties voor zowel de kleintjes als voor de echte waaghalzen die op zoek zijn naar een echte adrenalinekick. Voor de allerkleinste gasten zijn er autootjes, een carrousel, bootjes en een zweefmolen. Daarnaast zijn er ook familie achtbanen, zoals de Tiki-Waka en de Gold River Adventure. Ook kun je gaan jagen op mummies in Tutankhamon of in de Challenge. Niet pas gegeten? Ga dan in de Vampire achtbaan, de cobra achtbaan of de vrije val van de Dalton Terror.

Lijkt je Walibi België een leuk uitje? Bestel dan via hier een ticket.


6. Bobbejaanland

Bobbejaanland BelgiëBobbejaanland is zeer populair onder de Belgische pretparken en je vindt het in Lichtaart. Ben je op zoek naar die adrenalinekick? Dan is dit park wat voor jou, er zijn namelijk maar liefst 7 achtbanen voor de echte waaghalzen, waaronder een vette virtual reality coaster. Deze unieke ervaring moet je zeker een keer hebben meegemaakt. Vind je dit toch te eng, ga dan in de wildwaterbaan, de familie achtbaan of de simulator The Forbidden Caves. Attracties voor de kleintjes zijn de rondvaartbootjes en de interactieve speeltuin Wondergarden. Ga in de monorail en je ziet direct een overzicht van heel Bobbejaanland.


Top 5 pretparken in België voor kinderen

1. Plopsa Indoor Hasselt

Plopsa Indoor Hasselt BelgiëWie pretparken en kinderen in één zin gebruikt, denkt meestal aan Plopsaland. Voor de kleintjes is het dan ook dé plek om heen te gaan voor een onvergetelijke dag. Vanaf 85 centimeter kunnen de kinderen al in heel veel attracties. Daarnaast is alles binnen, oftewel is het een perfect plek om bij een regen- of onweersbui te gaan ontdekken.


2. Mont Mosan 

Mont Mosan BelgiëMont Mosan vind je in het Waalse Huy en is goed voor een dag plezier met de allerkleinsten. Het park is niet zeer groot, maar er zijn wel veel dieren die je kunt zien. In het park zijn er diverse attracties, dagelijkse shows, een dierentuin, een speelplein en een cafetaria voor een hapje en drankje. Alles wat we nodig zijn voor een dag pret toch?


3. Mega Speelstad + Tovertuin 

Mega Speelstad BelgiëMega Speelstad is een groot binnenpretpark voor de kleinsten. Je vind het pretpark vol indoor plezier hoog in de Antwerpse Kempen (Lille). De allerkleinsten zijn hier zeker een hele dag mee zoet! Wat ook leuk is, Tovertuin ligt op dezelfde locatie en dit is wel buiten. Dus wat voor weer het ook is, een dagje naar Lille met je kinderen is het altijd feest!


4. Jungle City 

Jungle city BelgiëIn Doornik ligt Jungle City; een pretpark met name voor kleuters en peuters, maar ook de oudere kinderen zullen zich hier vermaken. Het park heeft buitenattracties, een binnenspeeltuin en een fluo minigolf (in jungle thema). In Jungle City ga je zeker pluspunten scoren bij je kinderen!


5. Familiepark De Sierk

Familie Park De Sierk BelgiëFamiliepark De Sierk ligt in Klemskerke en is een speelparadijs in een circus thema. De kleintjes tussen de 3 en 10 jaar kunnen zich ontwikkelen als echte circusartiesten: balanceren op eenwielers, gooien met diabolo’s, evenwichtlopen op het touwlopersparcours, bengelen aan trapezes, kunstjes laten zien in de tent, een clown uithangen in de piste, ballen gooien, messenwerpen, en nog veel meer! Eigenlijk té veel om hier allemaal op te noemen. Zelf maar even kijken dan!

In het park heb je meer rust dan in de grote parken om even op een terrasje te zitten, daarnaast is het ook nog eens in het groen. 


Top 5 pretparken in België voor volwassenen

1. Pretpark Bellewaerde

Bellewaerde BelgieIn het Vlaamse Ieper vind je het bijzondere pretpark Bellewaerde. Het is namelijk een combinatie van attracties, natuur en rust. Nou zie ik je al denken, dit kan toch helemaal niet samen? Probeer het park dan is uit en je zult zien dat het kan! Eerst neem je een kijkje bij lemuren en giraffen, vervolgens een ritje in de Wakala achtbaan en daarna een wandeling door het bos. Attractiepark Bellewaerde is door de veelzijdigheid aan activiteiten een geschikt bestemming voor zowel jong als oud. Voor de kleinere kinderen zijn er de speeltoestellen in het bos en de speeltuin, voor de oudere kinderen en volwassen zijn er verschillende spannende attracties.


2. Walibi België

Walibi BelgiëWalibi België is minstens net zo leuk als Walibi Nederland. Het is dé bestemming voor de echte ‘dare devils’. Zo vind je er de enge Cobra en de hoge Dalton Terror. Het pretpark is leuk voor zowel jong als oud. Voor de kinderen zijn er verschillende leuke attracties zoals Bling Bling Madness en Popcorn Revenge. De iets oudere kinderen zullen de Tchou-Tchou Express fantastisch vinden. Dan is er voor de grote kinderen én volwassen genoeg keuze uit diverse snelle achtbanen en leuke waterattracties.


3. Bobbejaanland

Bobbejaanland BelgiëBobbejaanland is een overzichtelijk maar vooral leuk park gelegen in het Vlaamse Kasterlee. Wat vooral leuk is aan het park, is de diversiteit in attracties. De echte thrill seeker zal zich hier zeker vermaken, maar ook als je het rustig aan wilt doen is er genoeg te doen. Zo is de Bootvaart, in de ronde bootjes met afdakje zeer gezellig en ontspannend. Of ga in de Indiana River en verken de jungle in een boomstam. Als dit niet spannend genoeg is, ga dan in de Fury; de snelste triple launch coaster in de hele Benelux!

Het attractiepark is ideaal voor een gezinsuitje met name door de afwisseling en ruime keuze aan attracties. Er zijn namelijk attracties die leuk zijn om met je kleintje in te stappen, maar voor de puber valt er ook genoeg mee te maken. Doordat Bobbejaanland heel overzichtelijk is, kun je de kinderen makkelijker er alleen op uit sturen. Zo kun je even bijkomen op een terrasje of misschien toch wel stiekem een enge achtbaan induiken!


4. Pairi Daiza

Pairi Daiza BelgiëBreng een bezoekje aan Pairi Daiza en verken de wondermooie dierenwereld. Het is meerdere malen verkozen tot beste dierenpark van Europa. Zeker een aanrader dus. Pairi Daiza is onderverdeeld in 8 werelddelen waar je onder andere Chinese Reuzenpanda’s, luiaarden, sneeuwpanters, paradijsvogels, alligators en olifanten zult gaan zien. Daarnaast werkt men ook mee aan het natuurbehoud, er worden verschillende verwaarloosde en bedreigde dieren opgevangen.

Daarnaast heeft het park ook nog eens activiteiten voor zowel jong als oud. Je kunt er avontuurlijk in de hoogte klimmen in de speeltuin en op hangbruggen, je voeten even lekker laten verzorgen door pedicurevissen, meedoen aan het blotevoetenparcour, een ritje maken op de parktrein of een vogelshow bewonderen. 


5. SEA LIFE Blankenberge

Sea Life Blankenberge BelgiëBen je toch meer weg van de prachtige onderwaterwereld? Bezoek dan SEA LIFE Blankenberge en beleef een onvergetelijk moment met je hele gezin. Er zijn verschillende dieren waarmee je in aanraking komt. Zo zijn er onder andere vele mooie vissen, zeeleeuwen, pinguïns, zeeschildpadden en otters. Daarnaast heeft SEA LIFE ook een leuk zeehondenopvangcentrum, hier worden verzwakte zeehonden verzorgd tot ze weer terug in de wilde zee kunnen.

Het park heeft verschillende zones waar de dieren in zijn onderverdeeld. Je bezoek begint in de zoetwaterzone, hier kom je dieren tegen die ook voorkomen in de Belgische rivieren. Dan heb je het Amazonegebied, waar je diverse insecten, planten en zoogdieren kunt bewonderen die voornamelijk in het regenwoud voorkomen. Wil je helemaal onderdompelen in het dierenrijk? Ga dan vast en zeker wandelen in de ocean tunnel, hier zwemmen de dieren rondom jou. Hoe vet is dat!


Deel dit bericht