Home » Pretparken » Pretparken in Nederland

Pretparken in Nederland

Dat Nederlanders gek zijn op pretparken en attractieparken blijkt wel uit alle pretparken die er te vinden zijn in Nederland. Van drukke, grote pretparken in Nederland met enge attracties tot een overdekt speelpark voor de kleinsten, Nederlandse pretparken bieden voor iedereen veel plezier!

Mis jij een pretpark of attractiepark in ons overzicht? Laat het ons weten via ons contactformulier.

Top 10 meest bezochte pretparken in Nederland

1. Efteling

Efteling - Beste Toeristische TipsWe beginnen direct met één van de bekendste pretparken in Nederland: de Efteling natuurlijk! Dit prachtige park heeft een sprookjesachtig thema en kan zowel jong als oud genieten van vele attracties, zoals de snelle achtbaan de Python maar ook het dromerige sprookjesbos.

>>> Koop hier je tickets voor de Efteling

2. Attractiepark Duinrell

Duinrell - Beste Toeristische TipsDuinrell is met name bekend vanwege het Tikibad. Dit prachtige zwembad (voor velen het mooiste zwembad van Nederland) vind je 21 glijbanen, een verwarmd buitenbad en een Lazy River. Je kunt je hier dagenlang vermaken in dit waterparadijs.
Naast het Tikibad ligt Attractiepark Duinrell met verschillende speel- en klimattracties voor jonge kinderen. Maar ook als de kinderen wat ouder zijn vermaken ze zich hier in de snelle Falcon achtbaan of de botsauto’s.

3. Attractiepark Slagharen

Slagharen - Beste Toeristische TipsHet op twee na meest bezochte pretpark is Slagharen, voor velen nog bekend onder de naam van vroeger Ponypark Slagharen. De pony’s zijn vervangen door verschillende attracties zoals achtbanen, een schommelschip en diverse shows. Er is nu ook een waterpark aanwezig op het terrein van Attractiepark Slagharen. Daarnaast is het ook mogelijk om te blijven slapen in unieke slaapplekken zoals een Wigwam of een Cowboy Cottage.

4. Walibi Holland

Slagharen - Beste Toeristische TipsBij het volgende attractiepark Walibi ligt de nadruk vooral op snelle, hoge attracties. Zo blinkt het voormalige Six Flags Holland dan ook echt uit in de vele achtbanen die er te vinden zijn. De echte adrenaline zoekers zullen zich hier dus ook zeker thuis voelen. Maar ook voor de kleine kinderen zijn er genoeg attracties. Voor liefhebbers van snelle achtbanen is dit hét pretpark waar je heen moet gaan.

5. Madurodam

Madurodam - Beste Toeristische TipsMadurodam is een zeer uniek park voor groot en klein. De kleine kinderen zullen zich er groot voelen en de volwassen voelen zich als reuzen tussen de kleine gebouwen. Het familiepark is bekend vanwege de miniaturen van Nederlandse gebouwen en plekken zoals grachten, binnenhof en een luchthaven. Heel Nederland is in het mini nagemaakt en dat is vrij bijzonder om te zien. Er zijn ook een aantal attracties toegevoegd, zo kun je een virtuele vlucht maken in een oud vliegtuig, leren over het watermanagement van Nederland of zelf windenergie opwekken. Hoe vet is dat!

6. Attractiepark Toverland

Toverland - Beste Toeristische TipsIn Toverland zijn er 6 verschillende magische werelden waar je grote avonturen in beleeft. Zo hebben ze een tropisch havenstadje maar ook een mysterieuze Keltische wereld die vol zit met attracties. In het pretpark geniet je van verschillende achtbanen, het schommelschip of een wildwaterbaan. Maar in Toverland heb je ook rustige attracties zoals een klimtuin, een kinderbadje of een doolhof. Daarnaast is het pretpark deels overdekt, dus ook als het slecht weer is kun je er een geweldig dagje van maken!

7. Avonturenpark Hellendoorn

Hellendoorn - Beste Toeristische TipsBij Hellendoorn in Overijssel ligt in de bossen Avonturenpark Hellendoorn, een leuk en gezellige pretpark voor het hele gezin. Voor mensen die van spanning houden zijn er verschillende achtbanen, wildwaterbanen, het schommelschip en de Mega Disk’o. Houdt je niet van de wilde attracties, dan heb je genoeg keus uit speciale auto’s, treintjes, glijbanen of boottochtjes. De allerkleinsten kunnen kiezen uit vliegtuigjes, een klein reuzenrad en draaimolens.

8. Julianatoren

Julianatoren - Beste Toeristische TipsJulianatoren is een pretpark speciaal gemaakt voor kinderen. Zo heeft het kinderpretpark meer dan 60 verschillende attracties en shows voor de kleintjes! Voor de al wat stoerdere kleintjes zijn er mini versies van attracties zoals een vrijeval toren en een achtbaan (heel veilig). Daarnaast zijn er treintjes, een dinosauruspark waar je doorheen kunt rijden en verschillende speel- en klimtoestellen voor de kleinsten.

9. Plaswijckpark

Plaswijckpark - Beste Toeristische Tips

Recreatiepark Plaswijckpark heeft drie verschillende themagebieden. Zo heeft het een deel dat is ingericht met verschillende speeltuinen. Hier kun je met een treintje rijden, vermaken in één van de vele klim- of ontdek-speeltuinen of op een waterfiets over de naastliggende plas peddelen.

Het tweede gedeelte heeft meerdere dierentuinen. Zoals een kinderboerderij, een otterpoel en raven- en uilenburcht. Uitgespeeld en moe? Dan kun je tot rust komen in het wandelgedeelte van Plaswijckpark met een Engelse tuin, een kabouterpad, een rosarium en een picknickweide.

10. Familiepark Drievliet

Familiepark Drievliet - Beste Toeristische TipsOp nummer 10 van ons lijstje met meest bezochte pretparken in Nederland staat Familiepark Drievliet. In dit leuke pretpark is voor iedereen wel wat leuks te vinden, maar met name is het ingericht voor jongere kinderen. Je vindt er achtbanen, glijbanen en vele attracties. Maar ook kun je lopen door het doolhof of een ritje maken op een van de treintjes. Daarnaast is er een 5D bioscoop en zijn er verschillende shows te bezoeken.

Overzicht van alle pretparken in Nederland op alfabetische volgorde

NaamWebsite
Archeon
Attractiepark Slagharen
Attractiepark Sprookjeshof
Attractiepark Toverland
Avonturenpark Hellendoorn
Aviodrome
BillyBird Park Drakenrijk
BillyBird Park Hemelrijk
De Waarbeek
Dino Experience Park
Dinoland Zwolle
DippieDoe
Drouwenerzand
Duinen Zathe
Duinrell
Doolhofpark Bakkeveen
Efteling
Familiepark Drievliet
Kinderstad Heerlen
Het Land van Jan Klaassen
Julianatoren
Kabouterland
Kameleondorp
Linnaeushof
Madurodam
Mini Efteling
Mini Mundi
Neeltje Jans
Familiepark Nienoord
Oud Valkeveen
Park Tivoli
Plopsa Indoor Coevorden
Rijk der kabouters en laven
Speelpark Hoge Boekel
Speelland Beekse Bergen
Sprookjesbos Valkenburg
Sprookjeswonderland
Sybrandy’s Speelpark
’t Veluws Zandsculpturenfestijn
Walibi Holland
Wonderwereld
https://www.archeon.nl/
https://www.slagharen.com/nl
https://www.sprookjeshof.nl/
https://www.toverland.com/
https://www.avonturenpark.nl/
https://www.aviodrome.nl/
https://billybird.nl/drakenrijk/
https://billybird.nl/hemelrijk/
https://www.waarbeek.nl/
https://dinoexperiencepark.nl/
https://dinoland.nl/
https://www.dippiedoe.nl/
https://www.drouwenerzand.nl/attractiepark
https://www.duinenzathe.nl/
https://www.duinrell.nl/
https://www.bakkeveen.nl/zien-doen/doolhofpark/
https://www.efteling.com/nl
https://www.drievliet.nl/
https://www.kinderstad.nl/
https://www.janklaassen.nl/
https://www.julianatoren.nl/
https://www.kabouterland.nl/
https://www.kameleonterherne.nl/
https://www.linnaeushof.nl/
http://www.madurodam.nl/nl
https://www.mini-efteling.nl/
https://minimundi.nl/
https://www.neeltjejans.nl/
https://www.landgoednienoord.nl/
https://www.oudvalkeveen.nl/
https://www.parktivoli.nl/
https://www.plopsaindoorcoevorden.nl/nl
https://www.rijkderkabouters.nl/
https://speelparkhogeboekel.nl/
https://www.beeksebergen.nl/spelen
https://www.sprookjesbos.nl/
https://sprookjeswonderland.nl/
https://www.sybrandys.nl/
https://zandsculpturen.nl/
https://www.walibi.nl/nl
https://wonderwereld.nl/

Top 5 attractieparken voor kinderen

Wij hebben een top 5 lijst gemaakt voor kinderen die van pretparken houden. Dit zijn de leukste pretparken in Nederland om samen met jouw kinderen heen te gaan.

1. Attractiepark Toverland

Toverland - Beste Toeristische TipsVoor de kleinsten onder ons is Toverland een super leuk Nederlands pretpark om heen te gaan. De kinderen krijgen namelijk eindelijk een keer de kans om in een échte achtbaan te zitten waar ze dit keer niet groter voor hoeven te zijn. Ze hebben een ruime keus aan attracties zoals het Toverhuis of het Vliegend Tapijt. Ook worden er leuke shows gegeven waar jouw kleintjes zich helemaal kunnen laten gaan: springen, dansen en zingen. Attractiepark Toverland is een echte aanrader!

2. Avonturenpark Hellendoorn

Hellendoorn - Beste Toeristische TipsPretpark Hellendoorn is plezier geblazen voor alle leeftijden. Je kunt er heen met kleine kinderen of oudere kinderen maar ook is het park leuk voor volwassenen! Het is namelijk een zeer leuk familiepark met een gezellige sfeer, lekker eten en niet te vergeten de spannende attracties!

3. Familiepark Drievliet

Familiepark Drievliet - Beste Toeristische TipsHet volgende pretpark waar de kleintjes zich zeker zullen gaan vermaken is Familiepark Drievliet. Stilzitten zal zeker niet gebeuren en daarnaast is het park is ook nog eens prachtig om te zien! In het park vind je veel lichte attracties maar er zijn ook een aantal indrukwekkende rollercoasters. Je kunt perfect opsplitsen aangezien de attracties niet ver uit elkaar staan. Zo kunnen jij én je kinderen zich prima vermaken en ook nog eens dichtbij elkaar zijn.

4. Julianatoren

Julianatoren - Beste Toeristische TipsKinderpretpark Julianatoren is zonder twijfel één van de leukste pretparken voor kinderen tot en met 10 jaar. Op hun website kun je heel makkelijk kijken in welke attracties jouw kindje mag met zijn of haar lengte. Daarnaast is het park niet té groot en ook nog eens zeer familievriendelijk. Het ligt dichtbij Apeldoorn dus je kan er nog een ander leuk dagje achteraan plakken.

5. Sprookjeswonderland

Sprookjeswonderland - Beste Toeristische TipsIs je kind helemaal weg van sprookjes? Ga dan naar Sprookjeswonderland in Enkhuizen. In het park zit een kabouterdorp, een sprookjesdorp en attracties als het schommelschip en dobberbootjes. Daarnaast heeft het nog twee speeltuinen, oftewel het heeft alles wat een kleuter die van sprookjes houdt wilt! Is dit nog niet genoeg? Dan heeft het ook nog een verschillende leuke voorstellingen. Handig voor als het bijvoorbeeld gaat regenen, waar we natuurlijk niet op hopen!

Top 5 attractieparken voor volwassenen

Als volwassene zijn we soms nog steeds op zoek naar adrenaline, spanning en avontuur. Dus waarom niet naar een pretpark gaan met indrukwekkende achtbanen en andere attracties? Voel de opwindende aard die je vroeger als tiener vaak hebt beleefd. Hieronder de top 5 attractieparken waar jij als volwassene zich weer aantal jaartjes jonger voelt doen!

1. Efteling

Efteling - Beste Toeristische TipsWe beginnen wederom in deze lijst met de Efteling. Met zijn leuke attracties, betoverende werking en de verhalen achter alles is het een leuk park voor jong en oud. Er is een grote kans aanwezig dat je nu nog meer verwonderd bent dan als klein kind. Met name de attracties die je niet kent zal je adrenaline-kick na afloop groot zijn. Veel mensen denken dat Efteling vooral voor kleine kinderen is alleen niets of minder waar! Er zijn namelijk vele attracties voor oudere kinderen en volwassenen. Daarnaast zijn de meeste verhalen zo diepzinnig die je waarschijnlijk alleen écht snapt als je een volwassene bent. Geloof me maar dit is zeker niet voor alleen de kleinsten!

2. Toverland

Toverland - Beste Toeristische TipsOok bij regenachtige dagen is Toverland een uitstekende keuze aangezien een groot deel van het park overdekt is. Daarnaast heeft het attractiepark 35 attracties en shows, genoeg keuze dus! Populaire attracties zijn: De Troy, een grote houten achtbaan met een lengte van 1077 meter, hoogste punt van 35 meter en gaat 90 kilometer per uur! De Expedition Zork wat een wildwaterbaan is met boomstammen. De Maximus Blitz Bahn: een unieke bobsleebaan, Fénix: een stalen Wing Coaster achtbaan en nog meer uitdagende attracties die je maar zelf moet ontdekken!

3. Walibi Holland

Slagharen - Beste Toeristische TipsWalibi mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje aangezien het bekend staat om de uitdagende achtbanen en attracties. Er zijn 7 achtbanen waarvan de stoerste achtbaan de Untamed is. Dit is een hybride achtbaan, dit betekent dat het een mix is van hout en staal. Door de staal zijn loopings en andere indrukwekkende dingen mogelijk en door het hout krijg je de onrust in de rit. Oftewel het beste van beide! Walibi Holland heeft 35 verschillende attracties.

4. Hellendoorn

Hellendoorn - Beste Toeristische TipsDe 30 attracties in Avonturenpark Hellendoorn zijn heel verschillend en leuk voor zowel jonge kinderen als voor volwassenen. Ook worden er diverse shows gegeven. De afstanden tussen de attracties zijn klein en over het algemeen zijn de wachttijden kort. Meerdere dagen is ‘Heksendoorn’ geopend, hierbij kun je genieten van de unieke avondsfeer en om Hellendoorn in het donker te beleven. Aan het einde van de avond wordt er een vuurwerkshow gegeven en hierna beginnen de scream horror avonden! Deze avonden zijn leuk voor oudere kinderen en volwassen maar niet geschikt voor kleine kinderen. De horror avonden beginnen om 19:00 uur en stoppen om 23:00 uur.

Dit leuke familiepark gelegen in Overijssel is zeker de moeite waard en daarnaast kun je ook nog eens je hond meenemen! Je betaald van 2 euro voor je hond en hiervoor krijg je een hondenschepje. Je hond moet wel aan het lijntje blijven en mag natuurlijk niet mee in de attracties.

5. Duinrell

Duinrell - Beste Toeristische TipsDan als laatste in onze lijst Attractieparken voor Volwassenen is Attractiepark Duinrell, gelegen in Wassenaar. Naast een attractiepark heeft het volgens velen het mooiste zwembad van Nederland namelijk Tikibad. Dit zwembad heeft 21 glijbanen variërend van kleine glijbanen tot unieke en uitdagende glijbanen!

Familiepark Duinrell heeft 35 attracties waar zowel jong en oud van gaat genieten. Voor de kleinere kinderen is er onder andere een schommelschip en wonderland en voor volwassenen zijn er spectaculaire achtbanen waar je hart sneller van gaat kloppen. Tijdens een dagje Duinrell is het ook leuk om de uitkijktoren te bezoeken, vanaf hier heb je een mooi uitzicht over Duinrell en Wassenaar.

Daarnaast zijn honden welkom in het attractiepark en ook in verschillende verblijven op het vakantiepark. In Tikibad, Duinrell Plaza en de restaurants mag je geen honden meenemen. De honden moeten zijn aangelijnd en het is verplicht om een opruimzakje mee te nemen

Slapen in een pretpark

Er zijn een aantal pretparken in Nederland waar je leuk kunt overnachten na een gezellige dag te hebben gehad. Hieronder de top 5 pretparken waar je kunt slapen in het park.

1. Efteling

Efteling - Beste Toeristische TipsEr is zoveel te doen in De Efteling dat je in één dag eigenlijk niet uitgekeken bent. Het is dus een goed idee om er te gaan overnachten en de volgende dag weer het park in te gaan! Er zijn meerdere vakantiewoningen en hotels waar je kunt overnachten.

2. Slagharen

Slagharen - Beste Toeristische TipsZoals hierboven aangegeven kun je uniek overnachten in Slagharen. Je kunt kiezen uit vakantiehuizen in stijl van het Wilde Westen, een Cowboy Cottage, of een caravan of eigen tent op de camping.

3. Duinrell

Duinrell - Beste Toeristische TipsVlakbij het strand heeft Duinrell een gezellig vakantiepark met Bungalows, lodgetenten of een camping. Zo kun je na een druk dagje Duinrell of Tikibad heerlijk uitrusten

4. Beekse Bergen

Beekse Bergen Safaripark - Beste Toeristische TipsBij De Beekse Bergen kun je overnachten tussen de wilde dieren. Je kunt kiezen uit het Safari resort, de camping of het vakantiepark.

5. Drouwenerzand

Attractiepark Drouwenerzand - Beste Toeristische TipsNaast het attractiepark heeft Drouwenerzand veel mogelijkheden om te overnachten. Zo kun je kiezen uit een hotel, bungalows, lodges, een camping of zelfs in een speciale boomhut!

Deel dit bericht