Home » Vakantiebestemmingen » Nederland » Drenthe » Bezienswaardigheden Drenthe

Bezienswaardigheden Drenthe

Drenthe, in het noorden van Nederland, is een provincie met een rijke historie en natuur. Er zijn vele bezienswaardigheden in Drenthe. De provincie staat bekend om haar hunebedden, die tot de oudste monumenten van Europa behoren. In totaal zijn er in Drenthe meer dan 50 hunebedden te vinden, waaronder het grootste hunebed van Nederland: het hunebed D27 in Borger.

Daarnaast heeft Drenthe een aantal prachtige natuurgebieden, zoals Nationaal Park Dwingelderveld en Nationaal Park Drents-Friese Wold. Nationaal Park Dwingelderveld is een uitgestrekt veenweidegebied met een rijke flora en fauna. Nationaal Park Drents-Friese Wold is een bosgebied met heuvels, heide en vennen.

Drenthe is een ideale bestemming voor natuurliefhebbers en cultuurliefhebbers. De provincie biedt een unieke mix van historie, natuur en cultuur.

Nederland Drenthe Bezienswaardigheden Hunebedcentrum Borger - Beste Toeristische Tips
Nederland Drenthe Bezienswaardigheden Wildlands Adventure Zoo Emmen - Beste Toeristische Tips

Hunebedden

De hunebedden in Drenthe zijn een must-see voor iedere bezoeker. Er zijn in Drenthe maar liefst 54 hunebedden te vinden, die allemaal gebouwd zijn in de periode 3400-2800 voor Christus. De hunebedden zijn gemaakt van grote stenen die met elkaar zijn verbonden tot een soort grafkamer.

Nationaal Park Dwingelderveld

Nationaal Park Dwingelderveld is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa. Het park is een paradijs voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. In het park vind je een grote variatie aan flora en fauna, waaronder heide, vennen, bossen en zandverstuivingen.

Nationaal Park Drents-Friese Wold

Nationaal Park Drents-Friese Wold is een groot natuurgebied dat zich uitstrekt over de provincies Drenthe en Friesland. Het park is een belangrijke schakel in het ecosysteem van Noordwest-Europa. In het park vind je een grote variatie aan flora en fauna, waaronder bossen, heidevelden, vennen en zandverstuivingen.

Het Drents Museum

Het Drents Museum in Assen is het grootste museum van Drenthe. Het museum heeft een uitgebreide collectie van kunst en geschiedenis uit Drenthe en omstreken.

Het Veenpark

Het Veenpark in Barger-Compascuum Emmen is een museum waar je een kijkje kunt nemen in het leven in de Drentse venen van vroeger. In het museum vind je verschillende boerderijen, dorpen en winkeltjes uit de 19e en 20e eeuw en natuurlijk alles over het veen.

Kamp Westerbork

Kamp Westerbork was een doorgangskamp voor joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vanuit het kamp werden meer dan 100.000 mensen naar concentratiekampen in Duitsland en Polen gedeporteerd. Kamp Westerbork is nu een museum waar je meer kunt leren over de geschiedenis van het kamp en de Holocaust.

Esdorpen

Een unieke bezienswaardigheid in Drenthe zijn de esdorpen. Deze dorpen zijn ontstaan in de middeleeuwen op de hoger gelegen zandgronden. Ze zijn vaak omringd door akkers en hebben een karakteristieke uitstraling. Enkele voorbeelden van esdorpen zijn Orvelte, Eelde en Hooghalen.

Meer bezienswaardigheden in Drenthe

Dit zijn natuurlijk maar een paar van alle bezienswaardigheden in Drenthe. De provincie staat bekend om haar hunebedden, maar heeft ook veel andere bezienswaardigheden te bieden. Drenthe is een provincie met veel te bieden voor toeristen van alle leeftijden. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, natuur, cultuur of gewoon lekker wilt genieten van de rust en ruimte, in Drenthe vind je altijd iets dat je aanspreekt.

Toerisme in Drenthe

Drenthe is een provincie met veel te bieden voor toeristen van alle leeftijden. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, natuur of cultuur, in Drenthe vind je altijd iets dat je aanspreekt. Kom dus snel een bezoek brengen aan deze parel van het Noorden!