Home » Vakantiebestemmingen » Nederland » Flevoland » Evenementen en festivals in Flevoland

Evenementen en festivals in Flevoland

Flevoland is een jonge provincie, maar dat betekent niet dat er geen leven te vinden is. Sterker nog, er zijn in Flevoland talloze evenementen en festivals te vinden, voor ieder wat wils. Of je nu van muziek, kunst, cultuur, sport of natuur houdt, in Flevoland vind je wel iets dat je aanspreekt.

Evenementen in Flevoland

In Flevoland zijn er het hele jaar door evenementen te vinden. In de zomer zijn er veel festivals, maar ook in de winter en het voorjaar is er genoeg te doen. Flevoland is trots op haar diverse evenementenaanbod, dat het hele jaar door plaatsvindt. Hier zijn enkele tips om je agenda mee te vullen:

Tips voor evenementen in Flevoland:

 • Bezoek het Museumpark in Almere. In dit museumpark vind je Het Maritiem Trefpunt (voorheen het Scheepvaart Museum Nierop) en het Archeologisch Openluchtmuseum Swifterkamp in Lelystad. Er zijn regelmatig tentoonstellingen en evenementen.
 • Ga naar het Lente- of Zomercarnaval in Creil. Dit is een van de grootste carnavalsfeesten van Nederland. Er zijn optredens van bands en dj’s, en er is een grote optocht.
 • Beleef de natuur tijdens de Flevolandse Natuurdagen. Dit is een evenement dat elk jaar in het voorjaar wordt gehouden. Er zijn excursies, workshops en andere activiteiten in de natuur.
 • Geniet van de sfeer tijdens de Flevolandse Vakantiemarkten. Elk jaar in het najaar zijn deze markten te vinden in Lelystad. Er zijn kramen met allerlei producten, en er zijn optredens van bands en dj’s.
 • Stap in de creatieve wereld van Flevoland door deel te nemen aan kunst- en cultuurevenementen. Ontdek lokale kunstenaars, tentoonstellingen en optredens die de rijke cultuur van de provincie weerspiegelen. Denk aan het bezoeken van de Flevo Kunst Route om kunstenaars in hun ateliers te ontmoeten en hun creaties te bewonderen.
 • Voor de sportievelingen onder ons biedt Flevoland een scala aan sportevenementen. Of je nu van hardlopen, fietsen of watersporten houdt, je vindt hier zeker een evenement dat bij je interesse past. Mis bijvoorbeeld de jaarlijkse Zuiderzee Race niet, een indrukwekkende zeilwedstrijd die de vaardigheden van de beste zeilers op de proef stelt.

Festivals in Flevoland

Flevoland is ook een populaire bestemming voor festivalgangers. Er zijn festivals voor ieder wat wils, van dance tot rock en van pop tot metal. Festivals in Flevoland zijn als kleurrijke bloemen die de provincie in de lente sieren. Hier zijn enkele festivals die je niet mag missen:

Tips voor festivals in Flevoland:

 • Lowlands is een van de meest iconische muziekfestivals van Nederland en vindt jaarlijks plaats in Biddinghuizen. Met een eclectische line-up van muziekgenres, comedyshows en kunstinstallaties is dit festival een ware belevenis voor alle zintuigen. Bereid je voor op een weekend vol muziek, plezier en onvergetelijke momenten.
 • Strandfestival ZAND: Voor degenen die de combinatie van muziek, zon en strand waarderen, is Strandfestival ZAND een must-visit. Dit festival in Almere biedt een geweldige mix van Nederlandse artiesten, activiteiten op het strand en lekker eten. Geniet van de goede vibes terwijl je met je voeten in het zand danst en de muziek door de lucht hoort zweven.
 • Defqon.1 is het grootste hardstyle-festival ter wereld. Het festival wordt elk jaar in juni gehouden in Biddinghuizen.
 • Free Festival is een gratis festival dat elk jaar in augustus wordt gehouden in Almere. Er is muziek, theater, dans en andere activiteiten.
 • Wijland is een cultureel festival dat elk jaar in augustus wordt gehouden in Biddinghuizen. Er is muziek, theater, dans en andere activiteiten.

Hoogtepunten in Flevoland

Of je nu komt voor de culturele hoogtepunten of de muzikale klanken, Flevoland heeft voor ieder wat wils. Plan je bezoek zorgvuldig en dompel jezelf onder in de levendigheid van de evenementen en festivals die deze unieke provincie te bieden heeft. Veel plezier en geniet van je tijd in Flevoland!