Home » Vakantiebestemmingen » Nederland » Flevoland » Uitjes met kinderen in Flevoland

Uitjes met kinderen in Flevoland

Als het gaat om het plannen van leuke en gezinsvriendelijke uitjes, beschikt Flevoland over een schat aan activiteiten en attracties die speciaal zijn ontworpen om de nieuwsgierigheid van kinderen te prikkelen en gezinnen onvergetelijke momenten te bezorgen. Of je nu op zoek bent naar avontuur in de natuur, op ontdekking gaat in educatieve centra of gewoon samen plezier hebt, Flevoland heeft voor elk gezin wat leuks!

Natuuravonturen in de Oostvaardersplassen

Breng een dag door in de adembenemende Oostvaardersplassen; een natuurreservaat dat bekend staat om zijn diverse flora en fauna. Maak een wandeling over de speciale kinderpaden, waar de kleintjes kunnen genieten van het observeren van wilde dieren zoals vogels, herten en wilde paarden. Daarnaast worden er vaak ook leuke activiteiten georganiseerd, zoals kindersafari’s en natuureducatie.

Bataviawerf en VOC-schip Batavia

Neem je kinderen mee op een historische reis naar de Bataviawerf, waar ze een replica van het VOC-schip de Batavia kunnen verkennen. Er zijn interactieve tentoonstellingen en activiteiten die de maritieme geschiedenis tot leven brengen. Kinderen kunnen zelfs ervaren hoe het was om een zeeman te zijn tijdens speciale kinderevenementen.

Avontuur in het Aviodrome

Voor de kleintjes die van de luchtvaart houden is het Aviodrome in Lelystad een waar paradijs. Ontdek de geschiedenis ervan, terwijl kinderen door historische vliegtuigen wandelen, in de cockpit zitten en deelnemen aan leuke en leerzame activiteiten. Regelmatige evenementen zorgen voor extra spanning en avontuur.

Kinderboerderijen en speelparken

Flevoland heeft verschillende kinderboerderijen waar kinderen dicht bij dieren kunnen komen. Ontdek boerderijdieren, leer over hun gewoonten en geniet van speelplezier op aangrenzende speelplaatsen. In steden zoals Almere en Lelystad zijn er ook diverse speelparken met attracties en activiteiten voor alle leeftijden. Een aantal voorbeelden zijn de Stekplek in Almere, de Beestenbenden in Lelystad, de Beekdalhoeve in Dronten, Paddenpoel Speelbos in Zeewolde en Speel-en Dierenpark Flevo-landschap in Lelystad.

Educatief plezier in nieuw land erfgoedcentrum

Breng een dag door in het Nieuw Land Erfgoedcentrum in Lelystad, waar educatie en entertainment samenkomen. Kinderen kunnen de geschiedenis van Flevoland ontdekken via interactieve tentoonstellingen, workshops en speciale kinderrondleidingen.

Overdekte pret bij Ballorig

Als het weer niet meewerkt, is Ballorig een geweldige optie. Dit overdekte speelparadijs in Almere beschikt over glijbanen, trampolines, ballenbakken en veel meer. Ideaal voor uren speelplezier, ongeacht de weersomstandigheden.

Ontdek de natuur bij Natuurpark Lelystad

Natuurpark Lelystad is een ideale bestemming voor gezinnen die van natuur houden. Hier kunnen kinderen verschillende diersoorten bewonderen, waaronder wisenten, otters en ooievaars. Het park heeft ook speelplaatsen en gebieden waar je kunt picknicken voor een ontspannen dag in de natuur.

Midgetgolfen bij Dorhout Mees

Voor een gezellige familieactiviteit is midgetgolfen bij Dorhout Mees in Biddinghuizen een uitstekende keuze. Op het terrein vind je een uitdagende midgetgolfbaan te midden van de prachtige natuur. Na het golfen kunnen gezinnen genieten van een hapje en drankje in het goede restaurant.

Ontdek de zeebodem bij Schokland

Schokland, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, beschikt over een historische en educatieve ervaring. Kinderen kunnen de voormalige zeebodem verkennen, archeologische vondsten bewonderen en leren over de eeuwenoude relatie tussen Nederland en water. Het bezoekerscentrum organiseert regelmatig kinderactiviteiten, wat het bezoek extra leuk maakt.

Plezier bij Fun Forest Almere

Voor avontuurlijke gezinnen biedt Fun Forest Almere een boomklimparcours waar kinderen en ouders samen kunnen genieten van klimmen en klauteren in de bomen. Het is een geweldige manier om de natuur op een actieve en uitdagende manier te ervaren.

Vermaak in Walibi Holland

Voor gezinnen met oudere kinderen biedt het geweldige attractiepark Walibi Holland in Biddinghuizen een dag vol spanning en sensatie. Met achtbanen, waterattracties en shows is het voor iedereen een weergaloze ervaring. Regelmatig worden er ook speciale evenementen en themadagen georganiseerd.

Creatieve activiteiten bij de Knutselkantine

De Knutselkantine in Almere geeft creatieve workshops voor kinderen. Van knutselen tot schilderen, kinderen kunnen hun artistieke kant ontdekken onder begeleiding van ervaren docenten.

Uitjes met kinderen

Het maakt niet uit of je nu kiest voor een dag vol natuurlijke ontdekkingen, historische avonturen of speelplezier, Flevoland heeft een diversiteit aan opties voor uitjes met kinderen die ervoor zorgen dat gezinnen met kinderen een geweldige tijd hebben. Plan je uitje en creëer blijvende herinneringen met degenen van wie je het meest houdt. Waar ga jij naartoe met je kinderen?