Limburg

Genieten in het heuvelige Limburg

Door de heuvellandschappen en de Bourgondische cultuur in Limburg, onderscheidt de provincie zich met alle andere provincies in Nederland. In deze prachtige provincie zijn er vele uitvalsbasissen te vinden voor een onvergetelijke vakantie. Geniet van de prachtige natuur of bezoek één van de vele gezellige steden zoals Maastricht, Venlo of Valkenburg.

Regio Limburg

Bewonder de prachtige Limburgse landschap vanaf aanzienlijke hoogtes. In Limburg vind je panorama uitzichten waarvan je denkt dat je niet eens meer in Nederland bent, maar toch is het zo. Bezoek bijvoorbeeld de Cauberg, het Geuldal, de grotten bij de Sint Pietersberg of Maastricht. De meest zuidelijke provincie van Nederland is al tijden een zeer geliefde vakantiebestemming bij vele Nederlanders en Belgen. Dat is natuurlijk niet voor niets, want je kunt je jouw vakantie veel variëren in Limburg. Zo kun je bijvoorbeeld de tijden van de middeleeuwen terughalen bij een bezoek aan de Kasteelruïne van Valkenburg aan de Geul. De prachtige heuvellandschappen bewonderen en voor de kids is attractiepark Toverland een fantastisch bezoekje!

Provincie Limburg Nederland

Bezienswaardigheden Limburg

Ontdek de schoonheid van Limburg, een prachtige provincie in het zuiden van Nederland met een rijke geschiedenis, unieke landschappen en talloze bezienswaardigheden. Of je nu op zoek bent naar cultuur, natuur, winkelen of lekker eten en drinken, Limburg heeft voor elk wat wils. Hieronder vind je een overzicht met enkele van de meest populaire bezienswaardigheden in Limburg.

Maastricht

Ontdek de hoofdstad van Limburg, Maastricht. Een prachtige stad met een rijke geschiedenis en vele bezienswaardigheden. Bezoek het historische stadscentrum van Maastricht met bezienswaardigheden zoals de Sint-Servaasbasiliek, het Vrijthof, de Onze-Lieve-Vrouweplein en het prachtige Stadhuis. Maastricht is ook bekend om zijn gezellige winkelstraten, uitstekende restaurants en levendige uitgaansleven.

Kasteel Hoensbroek

Een van de meest indrukwekkende kastelen in Limburg is Kasteel Hoensbroek. Dit middeleeuwse kasteel dateert uit de 14e eeuw en biedt rondleidingen door de prachtig ingerichte kamers en zalen. Ook is er een speurtocht voor kinderen en zijn er regelmatig evenementen en activiteiten op het terrein.

Valkenburg

Bezoek de mergelgrotten van Valkenburg, een van de meest unieke bezienswaardigheden in Limburg. Verken het uitgebreide netwerk van ondergrondse grotten en tunnels die zijn ontstaan door eeuwenlange winning van mergelsteen. Leer tijdens een rondleiding over de geschiedenis en het gebruik van de grotten. In de zomermaanden worden er ook spectaculaire muziek- en lichtshows georganiseerd in de grotten.

Het Witte Stadje Thorn

Verken het stadje Thorn, ook wel bekend als “het witte stadje“. Bekend om zijn vele witte huisjes en historische gebouwen. Geniet van een wandeling door de gezellige straatjes en pleintjes en bezoek de Abdijkerk van Thorn.

Nationaal Park De Meinweg

Ontdek Nationaal Park De Meinweg, een prachtig natuurgebied in de buurt van Roermond met heidevelden, bossen en vennen. Er zijn vele wandel- en fietsroutes door het park, waarbij je kans hebt om wilde dieren zoals edelherten en dassen te zien.

Drielandenpunt

Bezoek het drielandenpunt, een van de meest bekende bezienswaardigheden in Limburg. Hier komen de grenzen van Nederland, België en Duitsland samen en kun je letterlijk in drie landen tegelijk staan. Het drielandenpunt is gelegen op de Vaalserberg, het hoogste punt van Nederland. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de omgeving en kun je genieten van een wandeling door de bossen.

Gulpen-Wittem

Verken de gemeente Gulpen-Wittem, bekend om zijn glooiende heuvels, schilderachtige dorpjes en uitgestrekte wandel- en fietsroutes. Bezoek het Gulpdal, de Abdij van Val-Dieu of de Gulpener brouwerij.