Home » Vakantiebestemmingen » Nederland » Noord-Brabant

Noord-Brabant

Uitje in het sfeervolle Noord-Brabant

Zo groot als deze provincie in het zuiden is, zo veel afwisseling heeft dit gezellige Noord-Brabant te bieden. Diversiteit in gezellige steden, een rijke historie en cultuur en ook nog eens een prachtige natuur. Alle ingrediënten zijn simpelweg aanwezig voor een onvergetelijke vakantie in Nederland. Speur naar Romeinse sporen, ga wandelen of fietsen in de natuur of beleef een sprookjesachtige dag in De Efteling. Ook leuk is om één van de vele steden te bezoeken zoals Eindhoven, Breda of ‘s Hertogenbosch.

Regio Noord-Brabant

Gebrek aan natuurschoon zal je niet hebben in Noord-Brabant. Zo vind je er vele heidevelden, meren, zandverstuivingen en oude bossen in het mooie Brabantse landschap. Zo kun je heerlijk wandelen en fietsen in bijvoorbeeld de Sint Anthonis Staatsbossen en Overloonse Bossen. Ben je toe aan afkoeling tijdens de warme dagen, neem dan een duik in de Kraaijenbergse Plassen of huur een bootje en vaar over de Maas. Er zijn nog steeds Romeinse dingen te vinden in Noord-Brabant vooral rondom Cuijk, waar in de Romeinse tijd belangrijke handelswegen liepen. Wat je zeker niet mag overslaan is de oudste stad van Nederland; Nijmegen. Voor het hele gezin is de Efteling in Kaatsheuvel een fantastisch uitje, als je nou jong of oud bent het is en blijft een erg leuk uitje!

Provincie Noord-Brabant Nederland

Noord-Brabant is een prachtige provincie in het zuiden van Nederland. De provincie grenst aan de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Gelderland en Limburg, en aan de Belgische provincies Antwerpen en Limburg. De hoofdstad van Noord-Brabant is ‘s-Hertogenbosch, maar andere grote steden zijn Eindhoven, Tilburg, Breda, Roosendaal en Bergen op Zoom.

Deze provincie heeft een oppervlakte van ongeveer 4.919 vierkante kilometer en heeft een gevarieerd landschap. Het oostelijke deel van de provincie bestaat voornamelijk uit zandgronden en heidevelden, terwijl het westen voornamelijk uit vruchtbare kleigronden bestaat. Er zijn ook verschillende grote rivieren die door Noord-Brabant stromen, zoals de Maas en de Schelde. De provincie is verdeeld in drie regio’s: West-Brabant, Midden-Brabant en Noordoost-Brabant. Het biedt vele bezienswaardigheden voor toeristen.. Of je nu houdt van geschiedenis, cultuur, natuur of amusement, er is voor iedereen wat leuks te doen in Noord-Brabant.

Bezienswaardigheden Noord-Brabant

De Efteling

De Efteling in Kaatsheuvel is een van de grootste en meest populaire attractieparken van Europa. Dit geweldige park heeft een lange geschiedenis en biedt talloze attracties, shows en entertainment voor bezoekers van alle leeftijden. Van de sprookjesachtige attracties in het Sprookjesbos tot de spannende achtbanen zoals de Baron 1898 en de Python, er is voor iedereen zoveel moois te doen in de Efteling. Veel mensen denken dat het alleen voor kinderen mooi is, echter is dit niet waar want zelfs volwassenen vermaken zich hier uitstekend!

Nationaal Park de Biesbosch

Nationaal Park de Biesbosch is een van de grootste zoetwatermoerassen van Europa en hier vind je een prachtig landschap van rivieren, kreken en eilanden. Het park is de thuisbasis van vele vogelsoorten en andere dieren en biedt een prachtige omgeving om te wandelen, fietsen of varen. Een ideale bestemming als het een beetje lekker weer is of je simpelweg de natuur in wil.

De Sint-Janskathedraal in ‘s-Hertogenbosch

De Sint-Janskathedraal in ‘s-Hertogenbosch is een van de indrukwekkendste kerken in Nederland en geeft een prachtig beeld van gotische architectuur. De kathedraal heeft een rijk interieur met talloze beeldhouwwerken, schilderijen en glas-in-loodramen.

Het Van Abbemuseum in Eindhoven

Het Van Abbemuseum is een prachtige museum voor moderne en hedendaagse kunst in Europa. Het museum heeft een indrukwekkende collectie van meer dan 2700 werken van wereldberoemde kunstenaars zoals Pablo Picasso, Wassily Kandinsky en Marcel Duchamp.

Het Markiezenhof

Het Markiezenhof is een prachtig historisch gebouw gelegen in Bergen op Zoom en was eerder het verblijf van de heren en markiezen van Bergen op Zoom. Het gebouw heeft een indrukwekkende architectuur en laat een schat aan geschiedenis, kunst en cultuur zien.

De Loonse en Drunense Duinen

Deze duinen zijn een van de grootste stuifzandgebieden van Europa en je vindt hier een uniek landschap van duinen, bossen en heide. Het gebied is een populaire bestemming voor wandelaars en fietsers, maar ook ruiters.

Het Textielmuseum

Het Textielmuseum in Tilburg geeft een fascinerende kijk op de geschiedenis van de textielindustrie in Nederland. Het museum heeft een uitgebreide collectie van textielmachines, stoffen en kledingstukken en biedt ook tal van workshops en activiteiten voor bezoekers. Een zeer leuke bestemming voor een uitje in Noord-Brabant!