Home » Vakantiebestemmingen » Nederland » Noord-Holland

Noord-Holland

Uitwaaien in het leuke Noord-Holland

Leer de oer-Hollandse cultuur kennen in het traditionele Noord-Holland. Deze provincie in het westen kent een grote diversiteit tussen Nederlandse landschappen en kenmerkende steden en dorpen. Dit maakt Noord-Holland tot een veelzijdige maar vooral erg leuke vakantiebestemming voor iedereen. Waai heerlijk uit op één van de vele stranden, probeer verschillende kazen of ga shoppen in één van de grote steden. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een heerlijke vakantie.

Regio Noord-Holland

In Noord-Holland vind je vele mooie vergezichten en niet alleen over de duinen maar ook over meren en de polders. Wissel de zee en het platteland af met de traditionele Noord-Hollandse steden en dorpen. Bezoek bijvoorbeeld eens Alkmaar en Edam en proef heerlijke romige en ambachtelijke kaas op de kaasmarkten. Heb je wel eens afgevraagd hoe klederdracht jou staat? Neem dan een bezoekje aan het authentieke Volendam en kom misschien wel Jan Smit of Nick en Simon tegen! Vergeet niet de vele oude molens en huisjes op De Zaanse Schans te bezoeken. En wat natuurlijk helemaal niet mag ontbreken aan een vakantie in Noord-Holland is onze prachtige hoofdstad Amsterdam. Hier vind je eindeloos winkels, restaurants en activiteiten waar je een lange tijd je heerlijk kunt vermaken alleen of met je gezin.

Noord-Holland is een provincie in het noordwesten van Nederland en is gelegen aan de Noordzee. De provincie grenst aan de provincies Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland, en Friesland. Noord-Holland is een relatief kleine provincie, met een oppervlakte van ongeveer 2.670 km² maar wel met een bevolking van meer dan 2,8 miljoen mensen. Het grootste deel van de bevolking woont in de steden Amsterdam, Haarlem en Alkmaar, dit zijn allemaal belangrijke economische en culturele centra.

Noord-Holland is een prachtige provincie in het westen van Nederland, bekend om zijn historische steden, adembenemende kustlijn, mooie landschappen en culturele bezienswaardigheden.

Provincie Noord-Holland Nederland

Bezienswaardigheden Noord-Holland

Amsterdam

De hoofdstad van Nederland, Amsterdam, is een stad die rijk is aan geschiedenis en cultuur. Er is zo ontzettend veel te doen in Amsterdam en je kunt dan ook niet alles zien in één dag. Het Rijksmuseum is een must-see voor kunstliefhebbers, met een uitgebreide collectie Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw, waaronder werken van Rembrandt en Vermeer. Het Anne Frank Huis is ook een belangrijke bezienswaardigheid, waar je meer te weten komt over het leven van Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog. Andere hoogtepunten zijn de grachten, het Vondelpark en de Jordaan, een pittoreske buurt vol met gezellige cafés en restaurants. Daarnaast is er het Heineken Museum waar je alles te weten komt over Heineken.

Haarlem

Haarlem is een charmante stad ten westen van Amsterdam, bekend om zijn historische binnenstad, musea en parken. Het Frans Hals Museum is een van de beste kunstmusea van Nederland, met werken van natuurlijk Frans Hals en andere beroemde schilders. De Grote Markt is het centrale plein van de stad, omringd door prachtige gebouwen zoals het stadhuis en de Grote Kerk. Andere bezienswaardigheden zijn de Teylers Hofjes, een reeks van rustige binnentuinen en het Haarlemmerhoutpark: een groene oase in het hart van de stad.

Zaanse Schans

De Zaanse Schans is een openluchtmuseum ten noorden van Amsterdam, dat een kijkje biedt in het Nederlandse leven in de 18e en 19e eeuw. Het museum heeft verschillende historische molens, houten huizen en winkels die bezoekers kunnen verkennen. Je kunt ook zien hoe kaas wordt gemaakt en klompen worden gesneden. Het is een prachtige plek om meer te weten te komen over de geschiedenis van Nederland en om enkele typisch Nederlandse souvenirs te kopen. Leuk voor een dagje weg met je partner of je hele gezin.

Alkmaar

Alkmaar is een prachtige stad ten noorden van Amsterdam, bekend om zijn kaasmarkt en prachtige oude binnenstad. De kaasmarkt vindt elke vrijdagochtend plaats op het Waagplein, waar kaasboeren hun producten tentoonstellen en verkopen. Dit is dan ook een leuke dag om Alkmaar te bezoeken. Het Stedelijk Museum Alkmaar biedt een overzicht van de kunstgeschiedenis van de regio, met kunstwerken van de 16e eeuw tot nu. De Grote Kerk van Alkmaar is ook een bezoekje waard, met een indrukwekkende interieur en uitzicht over de stad. Ook heeft Alkmaar grachten waar je op kunt varen en kun je er gezellig op terrasjes zitten.

Het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is een van de belangrijkste musea van Nederland en bevindt zich in Amsterdam. Het museum heeft een uitgebreide collectie kunst, met onder andere werken van de wereldberoemde Rembrandt, Vermeer en Van Gogh. Het museumgebouw zelf is ook indrukwekkend, met een prachtige architectuur en een prachtige tuin. Hier moet je sowieso één keer in je leven geweest zijn.

De Keukenhof

De Keukenhof is een van de grootste bloementuinen ter wereld en bevindt zich in de buurt van Lisse. Elk jaar in het voorjaar worden hier meer dan zeven miljoen bloembollen geplant, waaronder tulpen, hyacinten en narcissen. Het is een van de meest kleurrijke attracties van Noord-Holland en trekt elk jaar duizenden bezoekers van over de hele wereld. Er komen hier dan ook elk jaar vele honderdduizenden bezoekers naar toe om deze prachtige plek te bewonderen. Zeker een bezoekje waard!

Het Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis is een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Noord-Holland. Het is het voormalige huis van Anne Frank, waar zij en haar familie zich tijdens de Tweede Wereldoorlog verborgen hielden voor de nazi’s. Het huis is nu een museum dat bezoekers een kijkje biedt in het leven van Anne Frank en haar familie tijdens deze moeilijke periode. Elk jaar trekt deze bijzondere plek dan ook vele bezoekers.