Home » Uittips » Vakantieparken in Groningen
Nederland Provincie Groningen

Vakantieparken in Groningen

Wie wil overnachten in Groningen kan kiezen uit vele hotels en AirBnB’s, maar ook zijn er prachtige vakantieparken te vinden in de provincie. Het aantal vakantieparken ligt lager dan in andere provincies. Je kunt namelijk het aantal vakantieparken makkelijk al op twee handen tellen.

In buurprovincie Drenthe vind je vele vakantieparken, maar dat is in Groningen niet het geval. Dat moet je niet als negatief opvatten, het zorgt er namelijk voor dat je optimaal kunt genieten van wat de provincie te bieden heeft: rust, ruimte en natuur. Groningen is dan ook een ideale bestemming voor rustzoekers.

Landal Natuurdorp Suyderoogh

Zoals hierboven al aangegeven is Groningen ideaal voor rustzoekers. Je treft er dan ook geen bungalowparken aan met een zwemparadijs of indoor speelparken. Voornamelijk vind je er ontspannen vakantieparken die gericht zijn op de natuur en veel ruimte. Zo kun je rustig vissen, een fiets- of wandeltocht maken, vogels spotten, kanoën enzovoort. Een prachtig vakantiepark is Landal Natuurdorp Suyderoogh, gelegen aan het Lauwersmeer. Maar ook het Villapark Weddermeer is een aanrader. Als je op zoek bent naar water(sport), dan is Villapark Schildmeer de keuze voor jou. Hier krijg je zelfs een sloep erbij tussen april en oktober!

Parc Emslandermeer

Door dit hele prachtige vakantiepark ligt water, waar je van alles kunt doen zoals vissen of met een bootje varen. Bij het hoofdgebouw is er een jachthaven en verschillende bungalows beschikken over een aanlegsteiger.

Voor de kinderen wordt er in de zomervakantie veel georganiseerd. Maar ook buiten de vakanties om kun je er genoeg doen. Zo kun je er onder andere tennissen, (midget)golfen, zwemmen in het subtropisch zwembad en skelteren. Ook vind je er verschillende speeltoestellen en is het kindertheater leuk.

Je hebt een keuze uit vrijstaande of halfvrijstaande bungalows, met daarbij een ruime tuin en parkeerruimte voor 2 auto’s. Je kunt ook kiezen uit extra luxe bungalows met sauna en een solarium.

Villapark Weddermeer

Dit park is gelegen in het plaatsje Wedde, in het mooie natuurgebied Westerwolde. Je vindt er in de omgeving bos, heidevelden en water waar je ontspannen kunt wandelen, fietsen, vissen en kanoën. Daarnaast is er nog een kiosk en een restaurant aanwezig op het park.

Voor de kinderen is er een speeltuintje, een recreatiemeer met zandstrand, sportvelden en een overdekte zwembad.

Villa’s zijn te huur voor 4- 6- of 8 personen.

Villapark Schildmeer, huisje met sloep

Zoals de naam al zegt, ligt dit villapark direct aan het Schildmeer. Voor watersporters is dit relatief kleine park de perfecte bestemming. Tussen half april en half oktober kun je gratis gebruiken maken van een sloep die naast je huisje ligt. Daarnaast kun je er ook leuk zeilen, surfen en vissen.

Het is gelegen tussen leuke dorpjes in Midden-Groningen. Wat ook leuk is om te doen; op de fiets de natuurgebieden ‘t Roegwold en Tetjehorn ontdekken.

Uitgekeken aan het water? Dan is er ook een recreatieprogramma, verschillende speeltoestellen, sport-en speelvelden te vinden op het park.

Bungalows zijn te huur tussen de 4 en 6 personen en hebben de namen Stuurboord, Bovendek, Kajuit en Bakboord. Ook is er een snackbar op het park aanwezig.

Aan het Diepje: kleinschalig logeren in pipowagen of lodgetent

Op het terrein zijn twee lodgetenten en een pipowagen waar je op een knusse maar unieke wijze kunt genieten van je vakantie in Lettelbert.

Voor de kinderen is er een zandbak of trampoline aanwezig. Ook kun je zwemmen in het Lettelberterdiep.

Op ongeveer 30 meter afstand van de lodgetenten en pipowagen is er een sanitair. Hier is er een inloopdouche, wastafel en toilet te vinden.

In één lodgetent kun je verblijven met vier personen en de andere is voor zes personen. In de pipowagen is er ruimte voor vier.

Deel dit bericht